Baggrund

Citat
”Mor døde den sidste sommerdag sidste år, men langt ind i efteråret blev vejret ved med at være varmt, og folk sejlede rundt på kanalerne i lejede motorbåde og skænkede lyserød rosévin op […] overalt var folk glade og forelskede, og de elskede deres by, og nogle af dem elskede også hinanden. Det var slet ikke et vejr at have en død mor i.”


”forsvindingsnumre”, s. 20.

Amalie Langballe (f. 1992) er det meste af sin barndom opvokset i den lille by Stenstrup på Fyn. Da Amalie Langballe i 2002 var 10 år, fik hendes mor konstateret knoglemarvskræft, og moderen døde i 2016. Den begivenhed har haft både direkte og indirekte betydning for, at Amalie Langballe i dag kan kalde sig forfatter. Det lå ellers ikke umiddelbart i kortene, at Amalie Langballe skulle debutere med en skønlitterær bog. Uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2017 har hun i en årrække erhvervet sig som freelancejournalist og klummeskribent på diverse blade, magasiner og webfora, blandt andre Dagbladet Information, Alt for damerne, Vice og POV.
Amalie Langballe har især tiltrukket sig opmærksomhed for sine meget personlige klummer og kronikker, hvor hun har skrevet om sex og sorgen over at miste sin mor. Særligt én klumme i Dagbladet Information om en ubehagelig seksuel oplevelse fik bevågenhed i 2017, mens Langballe stadig var journaliststuderende. I klummen diskuterede hun sin egen rolle og eventuelle skyld i det, der en aften kunne have udviklet sig til en regulær voldtægt: ”Når det #aldrigerminskyld, men jeg føler mig medskyldig, hvad skal jeg så kalde de tæsk, jeg fik en nat i november? Dårlig sex? Et overfald? Et voldtægtsforsøg? Intet virker rigtigt.” (Amalie Langballe: Det er svært at onanere med den ene hånd og vifte offerkortet med den anden. Dagbladet Information, 2017-08-31). Klummen resulterede i, at Amalie Langballe blev kontaktet af forlaget Lindhardt og Ringhof, der ville have hende til at skrive en bog.
På den opfordring påbegyndte Amalie Langballe ”forsvindingsnumre”, der i flere henseender kan beskrives som autofiktiv.

På trods af, at Amalie Langballe har høstet roser vidt og bredt for romanen – og i efteråret 2019 modtog hæderen som årets debutant på Bogforum – er det uvist, hvorvidt det bliver til endnu en roman fra hendes hånd: ”Min forlægger siger, jeg skal holde min kæft om det her. Men jeg er ret ambivalent omkring at udgive en roman igen. Jeg vil gerne skrive en lang non-fiktion bog, der ikke har noget med mig at gøre.” (Michelle From Hoxer: Kaldte sin egen debut ’sentimentalt lort’. DR.dk, 2019-11-15).