MIRA. #VENNER #FORELSKET #ETÅRIMITLIV

Citat
”Nytår! Der er så mange ting, jeg gerne vil i det nye år. Det er umuligt at sove i alt den larm, så jeg sidder her og skriver en liste over mine nytårsønsker. Mor har inviteret Claus og nogle venner til fest. Hun danser, som om hun var en skønhedsdronning, men med læbestift på tænderne. Voksne er virkelig pinlige.”

”Mira”, s. 9.

Mira er både titlen på tegneserien og navnet på hovedkarakteren, som Sabine Lemire har givet stemme til og Rasmus Bregnhøi har skabt det visuelle univers til.  Første bind udkom i 2017. ”Mira” begynder og slutter med nytårsaften. Handlingen strækker sig altså over et helt år med nedslag i Miras liv, og der sker meget på et år i den unge piges liv.

Mira bor alene med sin festlige og til tider pinlige mor. Hun kender ikke sin biologiske far og trangen til at finde ud af, hvem han er, bliver kun større. Det er Miras store drøm at blive blogger, og hun har tre ønsker for det nye år: et sejere værelse, at overtale sin mor til at få en Instagram-profil, så hun kan begynde sit liv som blogger og ikke mindst at blive forelsket. Det er nemlig ikke lykkedes for Mira at blive forelsket, selvom hun ihærdigt har forsøgt. Det er, som om alle omkring hende går rundt og forelsker sig. Miras mor dater på livet løs, og det lader ikke til, at hun har problemer med at forelske sig. Også Miras veninder er optaget af det mystiske fænomen.

53188915

Sammen med den nye smarte pige i klassen laver de en klub, hvor man kun kan blive medlem, hvis man har været forelsket. Mira spørger sin gode ven Louis, om de skal være kærester, men det udvikler sig til at blive en pinlig situation, hvor ingen af dem ved, hvad de skal sige til hinanden, eller hvad de skal lave. Da året er omme, har Mira fået en Instagram-profil, et sejere værelse, og selvom hun stadig ikke har været forelsket, er det faktisk helt ok, for det skal nok komme, når hun er klar. Det er vigtigere at have gode venner.

Det er et år med mange forandringer; venskaberne forandrer sig, Miras krop forandrer sig og længslen efter at kende hendes far vokser. Det er et år præget af ambivalente følelser: På den ene side har Mira stadig lyst til at lege og være barnlig, på den anden side føler hun sig for stor til den slags. Hun føler, at hun burde være klar til forelskelse og kæreste, selvom hun synes, det er meget sjovere med venskaber.

Læseren får indblik i Miras inderste tanker i hendes dagbogsnotater, og vi følger med i hendes digitale liv gennem illustrationerne af Instagram-opslag og sms-beskeder. Bagerst i bogen finder man opskriften på de muffins, som Mira bager. På den måde bliver læseren inviteret til selv at tage del i historien.