Baggrund

Citat
”Kvindens øjne har den samme farve som bungalowens tagpap og er lige så indfølende som regnvejret.
”Det er bare, fordi jeg har nogle af hendes ting. Som hun skal have tilbage.”
Jeg har altid været god til at lyve spontant, jeg smiler dumt og giver hende så akvarieblikket. Hun ser en anelse mindre uvenlig ud.”

”Happy ending”, s. 63.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen er født i 1969 og er vokset op i et kollektiv i en forstad til Aarhus, som var dannet af danskstuderende. Litteratur har altid været en vigtig del af hendes liv, og hun læste – og læser fortsat – altid, også længe før hun begyndte at skrive.
Forældrene blev skilt, og Anne-Sophie Lunding-Sørensen flyttede med min mor og bror til Struer, som dengang var en mørk provins sammenlignet med kollektivlivet i Aarhus. Hun følte sig altid fremmed der, og det blev ikke bedre, da hendes far, som hun var meget tæt knyttet til, tog sit eget liv, da hun var tolv år gammel. Selvmordet er et centralt tema i Anne-Sophies Lunding-Sørensens to første bøger. 
Anne-Sophie Lunding-Sørensen begyndte først at skrive, da hun var i slutningen af 30’erne. Det store og svære skridt lå i at bevise, at hun kunne noget særligt, altså at skrive. I et interview til Forfatterweb fortæller hun: ”Jeg kan huske, hvordan mine venner venligt sagde, at selv hvis bogen ikke udkom, var det stadig fedt. Men det var ikke en mulighed for mig!” (Tine Stoltenberg: Interview til Forfatterweb, oktober 2018). Heldigvis blev bogen antaget på det første forlag, hun sendte den til, nemlig Gyldendal, hvor hun har været siden med den samme redaktør.  
Anne-Sophie Lunding-Sørensen er uddannet på Københavns Universitet i film- og medievidenskab med en overbygning i journalistik. Før Anne-Sophie Lunding-Sørensen begyndte at skrive, havde hun forskellige jobs inden for kommunikation, PR og ledelse. Blandt andet har hun arbejdet et år som kommunikationsrådgiver for en NGO i Nepal. Hun rejste rundt med rygsæk i især Asien og Afrika i nogle år, og rejsen er et tema, man også aner i forfatterskabet. Om dette siger hun selv: ”Rejsen er et spændende tema, som jeg gerne vil vende tilbage til i mit forfatterskab.” (Tine Stoltenberg: Interview til Forfatterweb, oktober 2018).

Anne-Sophie Lunding-Sørensen bor i dag på Østerbro i København sammen med sin mand, to børn og en hund.