Ternet Ninja og Ternet Ninja 2

Citat
”Pindsvinet stod på stien ved siden af cyklen og kiggede på Aske med brune, bebrejdende øjne. Så tog den et par haltende skridt hen imod ham. Aske holdt vejret og stirrede vantro på dyret, der åbnede munden og talte til ham: ”Se dig lige for, fuckhoved.””


”Ternet Ninja 2”, s. 33.

I 2016 udkom ”Ternet Ninja” illustreret af Rasmus Meisler og i 2019 fulgte ”Ternet Ninja 2” illustreret af Thorbjørn Christoffersen.

I 1500-tallets Japan får ninjaen Taiko Nakamura til opgave at beskytte sin klans børn mod byens angribende fjender. Han skjuler sig sammen med børnene i de omkringliggende skove, men bliver forrådt af sin egen klans overhoved. Alle børnene bliver dræbt, og Taiko sværger inden sin egen død at hævne de uskyldige børn. Hans ånd har siden straffet dem, der begår forbrydelser mod børn.

Alt det er drengen Aske lykkeligt uvidende om. Han er en helt almindelig dreng, med et helt almindeligt liv og helt almindelige problemer. Sin mors irriterende kæreste, Jørn og hans søn, Sune for eksempel. Eller en håbløs forelskelse i skolens lækreste pige, Jessica. Da Aske får en ternet ninjadukke af sin mors mærkelige onkel, Stewart, i 13-års fødselsdagsgave, skal det dog vise sig, at han får meget større problemer at bekymre sig om. Taiko Nakamuras ånd har nemlig taget bolig i ninjadukken, der ikke længere er et harmløst stykke legetøj, men en toptrænet, hævnlysten dræbermaskine.

52647738

Taiko har en mission. Han er fulgt i hælene på den danske legetøjsproducent Philip Eberfrø, der på en af sine fabrikker i Thailand har tæsket en børnearbejder ihjel med en kæp. Taiko vil med Askes hjælp sørge for, at retfærdigheden sker fyldest, og at det dræbte barn bliver hævnet. Men det er lettere sagt end gjort. Dels fordi en helt almindelig dansk 13-årig dreng ikke har de store ninjafærdigheder, dels fordi Philip Eberfrø er en yderst magtfuld og rig mand, der har en formidabel evne til at sno sig ud af enhver knibe. Det umage makkerpar, Aske og den ternede ninjadukke, må ikke alene benytte ninjalist, men også rejse helt til Thailand for at stille Eberfrø til regnskab for hans forbrydelse.

”Ternet Ninja” og ”Ternet Ninja 2” fortælles hovedsageligt i 3. person af Aske, men af og til bryder en altvidende fortæller ind i historien og kommenterer handlingen eller replikskifterne. Læseren oplever på denne måde at blive inddraget i fortællingen, og skiftet i fortællerstemmen gør at opmærksomheden på teksten skærpes.