Beslægtede forfatterskaber

Der går en tråd fra Signe Maxens forfatterskab tilbage til Tove Ditlevsen. Begge skildrer de det skrøbelige (pige)sind, ligesom ensomhed, melankoli, sorg og isolation er emner, der går igen hos begge forfattere. Også sygdom er et centralt tema hos begge – ikke mindst er psykisk sygdom et tilbagevendende tema hos Ditlevsen, der særligt skriver emnet frem i romanen ”Ansigterne”.

Psykisk sygdom er for alvor begyndt at få en plads i litteraturen de seneste år, og her kan det være relevant at drage paralleller mellem Signe Maxen og forfattere som Sara Stridsberg (”Beckomberga”, 2014), Bjørn Rasmussen (”Pynt”, 2013), Delphine de Vigan (”Alt må vige for natten”, 2015 og ”Dage uden sult”, 2017) samt Karen Fastrup (”Hungerhjerte”, 2018). I et interview med Forfatterweb fortæller Signe Maxen, at hun er inspireret af Bjørn Rasmussen, og at hun er meget glad for dennes roman ”Pynt”. Inspirationen herfra er da også tydelig, og tematisk hænger den tæt sammen med ”Sort galde”. Begge steder er det et sårbart pigesind, der er i centrum, ligesom anoreksi og traumatiske familierelationer og tab er det.

En anden forfatter, der kan være relevant at sammenligne med, er Amalie Smith. Hendes værk ”I civil” (2012) og Maxens ”Løberen” skildrer begge den glødende forelskelse, ligesom de begge berører forholdet mellem det raske og det syge.

Signe Maxen fortæller til Forfatterweb, at hun tidligere blev inspireret meget af ting, hun læste, men at hun i dag er mere optaget af at se ting. Hun siger:

»Jeg er optaget af at se alt fra film og serier til kollagekunst. Jeg er meget optaget af Japan og japansk kultur og popkultur. Jeg læser mange manga-tegneserier og ser rigtig mange animé-serier – altså japanske tegnefilm som serier. Det visuelle udtryk og de mere modige og syrede historier fascinerer mig. Ikke mindst deres desperate og uskyldige og fuldstændig besatte tilgang til kærlighed og forelskelse. Det inspirerede mig meget til energien og handlingen i Løberen.” (Karina Søby Madsen: Interview til Forfatterweb, januar 2020).