Baggrund

Citat
””Kunne aldrig finde på at købe dig for en drink,” siger han. ”Men jeg kommer tit på de her kanter, så skriv, hvis du kommer i tanker om noget andet, du går og savner.” Han smiler stadig, da han rejser sig og skubber barstolen ind. I en rolig og målrettet bevægelse glider hans hånd videre fra ryglænet og ned på mit ene ben. Den stryger op over kjolens stof på mit lår et øjeblik. Og så går han.”
”Det eneste jeg ønsker mig”, s. 23.

Caroline Ørsum er født i 1985 og debuterede som 24-årig med ungdomsromanen ”Hovedet i skyerne” i 2009. Kendetegnende for forfatterskabet er en boblende skrivelyst og et gåpåmod, der betød en meget tidlig debut som romanforfatter. Ørsum har altid villet være forfatter og skrev sin første ”roman” som 3-4-årig. Den består bl.a. af sætningen ”En dag var der så meget sne, så vi blev nødt til at grave os ud” (Nordagerskolen: Caroline Ørsum. YouTube, 2016-12-16).

Ørsum tager ofte den nørdede og skæve normbryders vinkel i sine bøger og skaber stor indlevelse hos læseren i forhold til tabubelagte emner som angst og andre psykiske udfordringer hos unge. I en tid med stor optagethed af identitetspolitiske problematikker er hun heller ikke bleg for at beskæftige sig med følsomme emner som køn, seksualitet og ligestilling, og her spiller det måske også ind, at hun har en uddannelse i socialvidenskab bag sig. Homoseksualitet tematiseres i debutromanen ”Hovedet i skyerne” med kærlighedsforholdet imellem to unge mænd og igen i romanen ”Afstanden mellem dig og mig” (2020), hvor de samfundsmæssige strukturer betyder, at to kvinders forelskelse udfordres, i og med den ene er lærer og den anden elev.

Med kortromanen ”Det eneste jeg ønsker mig” fra 2021 tunes der ind på en ung piges oplevelse af sugardating. Det er kendetegnende for forfatteren, at de følsomme problemstillinger skildres uden en løftet pegefinger. Det gælder også denne bog, og det er med fuldt overlæg fortæller Ørsum: ”Der er jo ingen tvivl om, at grænsen er hårfin, og at man kan diskutere, hvornår den bliver overskredet. Men selv når den tydeligvis gør, er det ikke nødvendigvis sort/hvidt. Der kan sagtens være følelser og begær involveret i sugardating. Og der kan være gaver involveret i en kærlighedsrelation. For mig har det været vigtigt at skrive en historie, der ikke opdrager eller moraliserer, men som nysgerrigt undersøger, hvordan en sugardating-relation kan indeholde flere lag.” (Gyldendal Presse: Til anmeldelse – Det eneste jeg ønsker mig. Gyldendal, 2021). 
Caroline Ørsum er – ud over at være forfatter til en lang række bøger for unge – skriveunderviser og foredragsholder på biblioteker, skoler, højskoler og forfatterskoler. Hendes kæreste er finne, og under coronakrisen i 2020 slog Ørsum til lyd i medierne for, at ikke bare ægtefolk, men også ugifte par skulle have mulighed for at besøge hinanden på tværs af landegrænser. Forfatteren bor på Vesterbro i København.