En utrættelig fortæller med en drøm om en bedre verden

I et lille rødt træhus et sted i de svenske skove sidder der hver sommer en mand ved navn Olsen med hovedet fuldt af fortællinger. Om naturen ved han alt, hvad der er værd at vide, men også i historien og de gamle gudesagn er han på hjemmebane, og det hele spiller sammen med en levende fantasi og fortællelyst i de bøger, han skriver. Inde bag hans hjerneskal vrimler det med historier om guder og jætter, drabelige slagscener, smukke kvinder, troskab, forræderi og store følelser, og samtidig rummer hans hoved stærke holdninger om ansvarlighed og fællesskab.

29189021

De sidste 25 år er det blevet til 70 bøger - romaner og fagbøger, korte og lange imellem hinanden - men der er stadig et mylder af historier, der skal skrives, når der engang bliver tid til det. Og det sted, hvor der er bedst tid, er som regel i det røde hus i Sverige.

Lars-Henrik Olsen blev født i København i 1946, og der bor han stadig det meste af året - sammen med sin kone og sin søn i en lejlighed i den indre by.

Olsen er uddannet zoolog, og han har levet af at fortælle om de ting, han brænder for, lige siden han som student var rundviser på Zoologisk Museum - hvor han også fik sit første rigtige job. Senere kom han til Verdensnaturfonden, hvor han bl.a. var med til at oprette Pandaklubben. I mange år har han lavet og bearbejdet naturudsendelser for Danmarks Radio, hvor han har lagt stemme til utallige dyrefilm.

Som foredragsholder har Olsen været mere på farten end de fleste. Der er snart ikke det sted i landet, hvor han ikke har været for at fortælle om sit forfatterskab. Men nu skal det også snart være slut, siger han. Nu vil han have tid til at skrive nogle af alle de bøger, der stadig rumsterer i hovedet på ham.