Tusindkunstneren

FQM laver imidlertid meget andet end bøger til børn. Han er ikke let at rubricere, når det kommer til professionen. Det, der kommer tættest, er nok: Tusindkunstner.

For foruden at være forfatter, tegner og tegnefilmmager er FQM også musiker. Han har i en årrække spillet på trommer bl.a. i Bazaar. Han laver tv, indimellem er han skuespiller og scenograf, og et par vægudsmykninger har han også lavet.

Hvad med uddannelse? Oprindelig ville FQM gerne på Kunsthåndværkerskolen og lære at tegne, og det var han parat til at prøve som 17-årig.

Men hans forældre billigede ikke den idé. Sønnen skulle have ´noget sikkert´, læs: en studentereksamen, at falde tilbage på. Så FQM måtte i gymnasiet. Her blev han imidlertid kun, til han fyldte 18 år og selv kunne bestemme, hvad han ville. Det var dagen før eksamen i 2. g.

Kunsthåndværkerskolen blev det ganske vist ikke til noget med, for det kostede penge. Men han fik en læreplads hos Bent Barfod Film. Det ene år, han var der, lærte han grundlaget for at lave tegnefilm. Det blev hans uddannelse. Alt, hvad han ellers kan, har han lært sig selv. Eller: Han har altid kunnet det.