Flemming Quist Møller

Artikel type
illustratorer
Kirsten Bystrup
Main image
Quist Møller, Flemming
Foto: Annelise Fibæk

Dansk illustrator m.m. Har bl.a. illustreret bøger for børn og unge.
Flemming Quist Møller, forfatter, illustrator, musiker, filminstruktør, scenograf, skuespiller. Det er over 25 år siden FQM skrev og tegnede Cykelmyggen Egon, der stadig er lige så sjov, fræk og fandenivoldsk, som da den udkom. Børn af i dag tager den til sig uden videre, hvad de også gør med FQMs andre historier. - FQMs historier er anderledes ved deres særlige - københavnske? - tone. Selv om de har de gamle klassikeres fortryllede verden og rolige, varme fortællemåde, så er de også meget nutidige og sprælske. Flemming Quist Møller, forfatter, illustrator, musiker, filminstruktør, scenograf, skuespiller. Det er over 25 år siden FQM skrev og tegnede Cykelmyggen Egon, der stadig er lige så sjov, fræk og fandenivoldsk, som da den udkom. Børn af i dag tager den til sig uden videre, hvad de også gør med FQMs andre historier. - FQMs historier er anderledes ved deres særlige - københavnske? - tone. Selv om de har de gamle klassikeres fortryllede verden og rolige, varme fortællemåde, så er de også meget nutidige og sprælske.

29570450

 

Blå bog

Født: 19. maj 1942 i København.

Uddannelse: Uddannet på Bent Barfod Film 1960-61. Autodidakt. forfatter, illustrator, musiker, filminstruktør, scenograf, skuespiller.

Debut: Cykelmyggen Egon. Hans Reitzel, 1967. Billedbog.

Litteraturpriser: Kulturministeriets Illustratorpris, 1983. Boghandlermedhjælperforeningens Børnebogspris, 1988. Børnebibliotekarernes kulturpris, 1991. Æresbodil, 1993. Danske Børnefilmklubbers Pris Pråsen, 1994. Gyldendals Børnebogspris, 2006. Orla-prisen, 2006. Silas-prisen, 2007. Polka Verner Legatet, 2009.

Film- og tv-priser i ind- og udland, f.eks. Bodil og Prix Jeunesse (Montreux).

Seneste udgivelse: Den store Snude bog. Gyldendal, 2012.

 

Se filmene Bennys badekarFilmstriben

og Snuden rejser hjemmefra og Snuden vender hjem på Filmcentralen