dansk litteratur

2000'erne

Hvis dansk skønlitteratur i 1990’erne markerede en æra af minimalistisk, formbevidst prosa, så markerer 2000’erne et årti, hvor litteraturen skildrer livet i mere traditionelle former.

1990'erne

1990’ernes litteratur består af stramt komponeret minimalistisk realisme, der handler om hverdagens ting og de sociale relationer, som former mennesket på godt og ondt, men også af vildskab og bevægelse, når grænsen mellem genrer, virkelighed og fiktion og orden og kaos udforskes.

Susanne Staun

Indledning

Susanne Staun er en højt respekteret krimiforfatter i Danmark, der er kendt for sin skarpe tunge og vittige pen, både når hun skriver sine bøger og blander sig i den offentlige debat.

Jussi Adler-Olsen

Indledning

Siden romandebuten "Alfabethuset" i 1997 har Jussi Adler-Olsens hovederhverv været som forfatter og dramatiker, og han har med krimiserien om Afdeling Q og efterforskeren Carl Mørck slået sit navn fast som en af Danmarks mest læste forfattere og som internati

Christina Englund

Indledning 

Christina Englund dykker i sit forfatterskab dybt ned i den menneskelige psyke og tager livtag med smertepunkter som angst, ensomhed, tab, død og psykisk sygdom.