jens christian grøndahl
Foto: Robin Skjoldborg

Jens Christian Grøndahl

Artikel type
voksne
cand. mag. Katrine Lehmann Sivertsen, iBureauet/Dagbladet Information, 2014. Opdateret i 2015.
Top image group
jens christian grøndahl
Foto: Robin Skjoldborg
Main image
Grøndahl, Jens Christian
Foto: Lars Krabbe

Vi er gåder for hinanden og for os selv, siger Jens Christian Grøndahl, som især er kendt for at skildre afstanden i det moderne kærlighedsforhold men også den konstante længsel efter at nå og møde den anden. Nutidsmenneskets skrøbelige identitet er i forfatterskabet uløseligt forbundet med vores opfattelse af det romantiske kærlighedsmøde. På den vis handler Grøndahls romaner ikke kun om kærligheden, længslen og begæret men samtidig om det moderne menneskes eksistentielle grundvilkår af tilsyneladende ubegrænset frihed stillet over for følelsen af meningsløshed, ensomhed og tvivl.

Grøndahl er desuden kendt som en forfatter, der blander sig i den politiske debat. Han har bl.a. været på banen som en af de få danske forfattere, der offentligt støttede invasionen af Irak – et standpunkt han imidlertid siden har taget op til revision i bogen “Tre skridt tilbage”. 

 

52616336

Blå bog

Født: 9. november 1959 i Lyngby.

Uddannelse: Filminstruktør fra Statens Filmskole, 1983.

Debut: Kvinden i midten. Vindrose, 1985.

Litteraturpriser: Otto Benzons Forfatterlegat, 1989. Herman Bangs Mindelegat, 1995. De Gyldne Laurbær, 1998. Holger Drachmann-legatet, 2002. BG Banks Litteraturpris, 2003. De fransktalendes landes litteraturpris, 2003. Søren Gyldendal-prisen, 2007.

Seneste udgivelse: Tit er jeg glad. Gyldendal, 2016. Roman.

Inspiration: Marcel Proust

 

 

.

 

jens