Peter Øvig Knudsen
Foto: Simon Klein Knudsen

Peter Øvig Knudsen

Artikel type
voksne
journalist, cand.mag. Pia Andersen Høg, iBureauet/Dagbladet Information. 2007. Opdateret af journalist Johan Vardrup, 2014 og af stud.mag. Ditte Damsgaard, 2016.
Top image group
Peter Øvig Knudsen
Foto: Simon Klein Knudsen
Main image
Øvig Knudsen, Peter
Foto: POLFOTO

Indledning

Journalisten Peter Øvig Knudsen har sat sig for at undersøge godt og grundigt på den moderne danmarkshistories største dramaer og dybeste selvbedrag. Gennem dokumentariske beretninger blotter han det 20. århundredes ømme punkter, samt  bevægelsers kampe, kærlighed og kontrasterog han balancerer fermt mellem lødig formidling og højspændte thrills. Øvig Knudsen er optaget af at undersøge, hvad der får mennesker til at overskride samfundets normer., Senest har han i "BZ. Du har ikke en chance - tag den! Et familiedrama” udforsket det BZ-bevægelsen i 1980'erne, hvor fællesskab, kreative aktioner og kampen for retten til frie kollektiver efterhånden blev domineret af vold og gadekampe mellem politi og BZ'ere, når de besatte huse skulle ryddes. grænseoverskridende i sin egen arbejdsproces: Trangen til at fortælle folk, han ikke kender, om de sorte dele af deres fortid.

 

52652154

Blå bog  

Født: Den 9. oktober 1961 i Holme ved Aarhus.

Uddannelse: Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, 1987.

Debut: Er du da sindssyg. 1987.

Litteraturpriser: Drassows hæderslegat, 2001. Danmarks Radios Rosenkjærpris, 2004. Henri Nathansens fødselsdagslegat, 2005. BG Banks Det gyldne bogmærke, 2006. Cavling-prisen, 2007. Montanas Litteraturpris, 2008.

Seneste udgivelse: BZ : du har ikke en chance - tag den! : et familiedrama. Gyldendal, 2016.

Inspiration: Per Olov Enquist, Hans Magnus Enzensberger.

Genre: Faglitteratur

 

 

 

 

Peter Øvig Knudsen