faglitteratur

Jeanette Varberg

Vil du med på en detektivisk rejse i kulturhistorien og genfinde fortidens slagmarker eller undersøge vikingernes virkelighed? Så kan du gå ombord i arkæolog, museumsinspektør og forfatter Jeanette Varbergs populærhistoriske værker.

Pia Fris Laneth

I bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie” fra 2006 skildrer Pia Fris Laneth 150 års Danmarkshistorie ved at dykke ned i sin egen familiekrønike. De nære, konkrete historier om familiens kvindeskæbner bliver billeder på de historiske forandringer og en afspejling af samfundsudviklingen.

Puk Damsgård

Med livet som indsats har DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård opsøgt verdens brændpunkter, hvor hverken hendes ophold i journalistisk ærinde eller hendes blonde kvindeskikkelse har lettet opgaven.

Jens Andersen

Jens Andersens biografier giver nyt liv til nogle af Danmarks mest læste forfatterskaber. I hans værker om bl.a. Tove Ditlevsen, Astrid Lindgren, Tom Kristensen og H.C. Andersen kommer man helt tæt på de personer, de fleste af os kun kender gennem deres litterære virke.

Genrer

Overalt hvor du vender dig, er der tekster. Fra mælkekartonen til busstoppestedet til TikTok, bombarderes vi med ord og billeder fra vi åbner øjenene om morgenen til vi lukker dem igen om aftenen.

Tom Buk-Swienty

Indledning

Tom Buk-Swienty er historiker og journalist, og i sine historiske bøger bruger han begge fag, når han i fortællende stil udfolder begivenhederne omkring krigen i 1864 og historien om Kaptajn Wilhelm Dinesen og hans børn.

Peter Øvig

Journalist Peter Øvig Knudsen har sat sig for at undersøge den moderne danmarkshistories største dramaer og dybeste selvbedrag. Gennem dokumentariske beretninger blotter han det 20. århundredes ømme punkter samt bevægelsers kampe, kærlighed og kontraster.