Danmark

Haidar Ansari

Haidar Ansari skriver i sin debut ”Institutionaliseret” på et nært og autobiografisk stof, og i sine korte, fortællende digte fremskriver han et miljø, hvor kriminalitet fylder alting.

Fine Gråbøl

Fine Gråbøls debut ”Ungeenheden” (2021) er en både personlig, poetisk og kritisk skildring af unge mennesker, der lever på et bosted i psykiatrisk behandling.

Vilma Sandnes Johansson

Med sin autofiktive debutroman ”Tænk ikke på mig” (2022) tager Vilma Sandnes Johansson livtag med sejlivede tabuer som sygdom, død og sorg. Romanens fortæller er Vilma, hvis mor bliver diagnosticeret med uhelbredelig kræft, da Vilma er 13 år.

Michael Holbek

Efter i mange år at have skrevet biografier om andre menneskers liv, greb journalist Michael Holbek på et tidspunkt dybt i sin egen familiære historiepose.

Gry Jexen

Historiker Gry Jexen har med sin bestseller ”Kvinde kend din historie” fra 2021 åbnet vinduet på vid gab til 50 af fortidens kvinder, der med deres historier nuancerer og udvider kendskabet til både danmarkshistorien og kvinders vilkår i samfundet gennem de sidste 500 år.

Geeti Amiri

Geeti Amiri debuterede i 2016 med erindringsbogen ”Glansbilleder”, der råt og ærligt fortæller historien om forfatterens opvækst som flygtningebarn i Danmark, hvor svigt, brud og forsoning dominerer.

Glenn Bech

Glenn Bech bruger sin baggrund som psykolog direkte i forfatterdebuten ”Farskibet”, der udkom i 2021 til strålende anmeldelser.

Jeanette Varberg

Vil du med på en detektivisk rejse i kulturhistorien og genfinde fortidens slagmarker eller undersøge vikingernes virkelighed? Så kan du gå ombord i arkæolog, museumsinspektør og forfatter Jeanette Varbergs populærhistoriske værker.

Nanna Storr-Hansen

I Nanna Storr-Hansens digte undersøges kroppens måder at gå i forbindelse med sine omgivelser på. Omverdenen beskrives som på én gang direkte forbundet med kroppen og iboende et liv, der er uafhængigt af menneskets sanseevne og sprog.

Henriette Rostrup

Der ruskes i remmene i Henriette Rostrups fortællinger, og man væmmes, forarges og forskrækkes ikke sjældent af hendes karakterers påfund.