Danmark

Geeti Amiri

Indledning

Geeti Amiri debuterede i 2016 med erindringsbogen ”Glansbilleder”, der råt og ærligt fortæller historien om forfatterens opvækst som flygtningebarn i Danmark, hvor svigt, brud og forsoning dominerer.

Glenn Bech

Indledning

Glenn Bech bruger sin baggrund som psykolog direkte i forfatterdebuten ”Farskibet”, der udkom i 2021 til strålende anmeldelser.

Jeanette Varberg

Indledning

Vil du med på en detektivisk rejse i kulturhistorien og genfinde fortidens slagmarker eller undersøge vikingernes virkelighed?

Henriette Rostrup

Indledning

Der ruskes i remmene i Henriette Rostrups fortællinger, og man væmmes, forarges og forskrækkes ikke sjældent af hendes karakterers påfund.

Karoline Stjernfelt

Indledning

Den danske tegner Karoline Stjernfelt er blot i slutningen af sine 20’ere, men hun er allerede blevet udpeget som en af de helt store tegneserietegnere herhjemme.

Marie Bregendahl

Indledning

Marie Bregendahl kunne som få skildre det landlige hverdagslivs sorger og lykkestunder med en blanding af rå realisme og et overraskende moderne blik for menneskesindets pludselige omslag.

Jeppe Aakjær

Indledning

Jeppe Aakjær er kendt for sin stemningsfulde naturlyrik, hvor den vestjyske hedes rug og markblomster beskrives og besynges.

Mikkel Brixvold

Indledning

Med digtsamlingen ”Så efterlades alt flæskende” ønsker den tidligere elitesoldat Mikkel Brixvold at nuancere Danmarks opfattelse af, hvad krig er, og hvorfor vi går i krig.

Iben Mondrup

Indledning

Billedkunstner og forfatter Iben Mondrup fik sit gennembrud med ”Godhavn” (2014). Her bar barnets stemme en detaljerig og sanselig fortælling, hvor det at være fremmed var et centralt tema.

Knud Sønderby

Indledning

Knud Sønderby skildrer København i de spæde 1930'ere, hvor jazzen svinger, og hvor den rastløse ungdom ubekymret fordriver tiden med tennis, jagten på nydelse og den svære kærlighed.