familien

Daniel Dalgaard

I alle Daniel Dalgaards bøger lurer samfundskritikken mere eller mindre tydeligt under overfladen, og menneskets psykologiske afgrunde berøres med spidsen af en fod.

Thomas Korsgaard

I den selvbiografiske romantrilogi ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, ”En dag vil vi grine af det” og ”Man skulle nok have været der” fortæller Thomas Korsgaard gennem karakteren Tue om den opvækst, han oplevede som et socialt og kulturelt sumpland, fattig på penge

Mathilde Moestrup

Mathilde Moestrup debuterede i 2023 med romanen "Elektras breve", som handler om to kvinder, der bor på hver sin sal i en villa på Østerbro. Begge kvinder er blevet forladt af deres brødre uden forklaring og søger svar i nogle maskinskrevne breve underskrevet af en Elektra.

Fie Frydendal Sigersted

En kulsvierlund i Nordsjælland er arnested for den vidtforgrenede slægtsfortælling ”Vener”, som Fie Frydendal Sigersted debuterede med i 2022.

Claudia Durastanti

Claudia Durastanti er en italiensk forfatter og oversætter, der er født i Brooklyn i 1984. Hun er uddannet i kulturantropologi fra Sapienza-universitetet i Rom.

Ditte Holm Bro

Ditte Holm Bro skriver realistisk, aktivistisk litteratur, der sætter pige- og kvindeliv i centrum og udfordrer fasttømrede forestillinger om familieliv og identitet.

Tessa Hadley

Britiske Tessa Hadleys prosa er stemningsfuld og realistisk og fyldt med indfølte karaktertegninger og skildringer af de nære relationer. Ofte har hendes romaner en midaldrende kvinde i centrum, som det også er tilfældet i hendes første bog på dansk, ”Fri kærlighed”.

Lucinda Riley

Den nord-irske bestsellerforfatter Lucinda Riley havde en kortvarig skuespillerkarriere inden hun som 24-årig sprang ud som forfatter. Hun udgav otte romaner under navnet Lucinda Edmonds og holdt så en tiårig pause fra skriveriet imens hun stiftede familie.

Claire Keegan

Hos Claire Keegan er der sjældent et ord for meget. Den irske forfatter er ikke den mest produktive – og hendes bøger er ofte korte – men hvad hun mangler i kvantitet, råder hun bod på i kvalitet.

Maria Kjos Fonn

Maria Kjos Fonn sætter sit snit der, hvor tilværelsen kæntrer, og inviterer læserne med ind i livets smertepunkter. Det er rå realisme og en indgående undersøgelse af et ungdomsliv på kanten, når hun i ”Kinderwhore” tematiserer svigt i familien og maler konsekvenserne frem med følsom pen.