familien

Alex Schulman

Indledning

Med sin egen families historie som brønd har Alex Schulman skrevet fire bøger med en dirrende barndom i centrum.

Leonora Christina Skov

Indledning

Aparte psykologiske profiler og et kriminalistisk anslag er fælles for Leonora Christina Skovs romaner, der udfolder menneskelige fortrængningsmekanismer på alle tænkelige måder.

Vilma Sandnes Johansson

Indledning

Med sin autofiktive debutroman ”Tænk ikke på mig” (2022) tager Vilma Sandnes Johansson livtag med sejlivede tabuer som sygdom, død og sorg. Romanens fortæller er Vilma, hvis mor bliver diagnosticeret med uhelbredelig kræft, da Vilma er 13 år.

Victor Boy Lindholm

Indledning

Victor Boy Lindholm er født i 1991 og hører til den generation af unge forfattere, der virkelig vil virkeligheden noget. Man finder f.eks.

Johanne Mygind

Indledning

Journalist Johanne Mygind romandebuterede i 2021 med en kærlighedsfuld fortælling om tre generationer af livsduelige kvinder, der har alverden til fælles, men meget forskellige tider at virke og være i.

Michael Holbek

Indledning

Efter i mange år at have skrevet biografier om andre menneskers liv, greb journalist Michael Holbek på et tidspunkt dybt i sin egen familiære historiepose.

Danielle Steel

Indledning

Forfatter Danielle Steel er verdenskendt for sine romantiske underholdningsromaner, der er solgt i 1 milliard eksemplarer og gør hende til den bedst sælgende nulevende forfatter.

Agota Kristof

Indledning

Den ungarske forfatter Agota Kristof (1935-2011) kom til den fransktalende del af Schweiz som flygtning i 1956. Kristof beskriver følelsen af at være analfabet i den nye sprogvirkelighed i sit selvbiografiske værk ”Analfabeten” fra 2004.

Natalia Ginzburg

Indledning

Familiedynamikker og livets gang under fascismen og 2. Verdenskrig er de centrale tematikker for italienske Natalia Ginzburgs forfatterskab.

Shahrnush Parsipur

Indledning

Den iranske forfatter Shahrnush Parsipur er en enestående stemme i verdenslitteraturen med sine magiske og civilisationskritiske værker.