postmodernisme

Perioder

Her finder du 17 kortfattede periodeintroduktioner som giver et overblik over de vigtigste strømninger inden for samfund og historie samt de kulturelle og filosofiske tanker, der var markante i perioden.

Thomas Pynchon

Kultforfatteren Thomas Pynchon er noget af en sær snegl. Han er en af efterkrigstidens vigtigste amerikanske forfattere, men har ikke vist sig offentligt siden 1963.

Mette Thomsen

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet noveller og essays. Som barn og ung har Mette Thomsen både tegnet og fortalt mange historier, og i foråret og sommeren 1991 gik hun på The London Cartoon Center.

Svend Åge Madsen

At læse Svend Åge Madsen er som at blive medlem af en ny familie, der konstant knopskyder med nye vittige, vanvittige og vandskabninger. Romanerne udgør et enormt fletværk, hvor hovedpersoner i ét værk er bipersoner i det næste.

Jan Kjærstad

Indledning

Norske Jan Kjærstad er en af de forfattere, der ikke lader sig rubricere ud fra det traditionelle skel mellem ”eksperimenterende” og ”tilgængelig” litteratur.

Peer Hultberg

Indledning

Hver bog fra hans hånd repræsenterer et forsøg på at gøre noget nyt, noget ingen har prøvet - eller ikke gennemført.

Hans-Jørgen Nielsen

Indledning

Dansk forfatter. Har hovedsageligt skrevet digte og essays samt romanen Fodboldenglen.

Jens Christian Grøndahl

Vi er gåder for hinanden og for os selv, siger Jens Christian Grøndahl, som især er kendt for at skildre afstanden i det moderne kærlighedsforhold men også den konstante længsel efter at nå og møde den anden.

Inger Christensen

Inger Christensens forfatterskab er enestående ved dets evne til at forene suveræn form- og sprogbeherskelse med stor sanseorienteret fylde.