børnelitteratur

Hella Joof

Skuespiller og filminstruktør Hella Joof debuterede som børnebogsforfatter i 2014 med den charmerende og prisvindende ”Snitten og Kis - Frygt og bæven og en mand på strømpesokker”.

Jakob Martin Strid

Den autodidakte tegneserietegner Jakob Martin Strid besidder både den skarpe, satiriske pen, der spidder politikere, som var de skumfiduser, og en poetisk malende blyant, der tegner fantastiske o

Lewis Carroll

Lewis Carroll var en britisk børnebogsforfatter, filosof, matematiker, logiker og fotograf.

Egon Mathiesen

Egon Mathiesen var en dansk maler, forfatter og illustrator. Han var kendt og elsket for sine enkle og nyskabende billedbøger for børn, som han både skrev og tegnede.

Adam O.

Droner med barberbladsskarpe tænder, et Danmark omdannet til losseplads og en kæmpetrold, der bruger skraldecontainere som rulleskøjter. Adam O.

Kathrine Assels

Kathrine Assels skriver skævt, kærligt og med glimt i øjet om ensomme børn og unge og deres mere eller mindre brugbare strategier til at håndtere en ikke særlig børnevenlig hverdag.

Charlotte Pardi

Den danske illustrator Charlotte Pardi har siden år 2000 stået for billedsiden i en stribe danske billedbøger til børn.

Anna Jacobina Jacobsen

Anna Jacobina Jacobsen tegner og fortæller i sine billedbøger om livets store og tunge emner på en poetisk og stemningsmættet måde, som både kan stille spørgsmål og komme med svar.

Zakiya Ajmi

Børne- og ungdomsforfatter Zakiya Ajmi har fortalt historier, så længe hun kan huske. Hun skriver litteratur om temaer som identitet, svigt, vold, venskab og pigeliv.

Tea Bendix

Tea Bendix’ illustrationer minder om noget, man måske har glemt. Sådan er billedbogskunstnerens tegninger blevet beskrevet, og den skitseprægede og udtryksfulde streg placerer hende i det fineste selskab af danske illustratorer.