Baggrund

Citat
”Gertrud lytter i tavshed. Hun er selv tom indeni, for hun kan ikke bære synet af disse fotos, af disse glade mennesker i en opløftet stund, med sjove kommentarer skrevet på bagsiden af dem, de er alle væk, uden nogen kæmpede for dem.”
”Diamantpigen”, s. 91.

Peer Louis Aarestrup blev født 1946 i København. Han er uddannet i statskundskab og psykologi fra Københavns Universitet i 1973 og har gennem årene ledet forskellige behandlingsinstitutioner og arbejdet med rådgivning, formidling og undervisning. Bl.a. har han i en årrække været ansat i Middelfarts Kommunes social- og sundhedsforvaltning, hvor han har arbejdet med misbrugere.
I 2010 debuterede han med den historiske roman ”Asfaltblomstens duft”, som handler om 2. verdenskrig. Bogen var tænkt som en afsluttet roman, men da nogle læsere viste en vedholdende interesse for at få at vide, hvordan det gik med personerne i bogen, skrev han efterfølgeren ”Diamantpigen”, som udkom i 2011. I øjeblikket arbejder han på den sidste del i trilogien, som delvist trækker på personlige erfaringer.

”Som drengen i romanen er jeg opvokset væk fra mine forældre med en far, der ikke var der. Men drengen i min roman er katalysator for den udvikling, der sker med de andre personer i romanen. Sådan har jeg aldrig selv været. Det var først i en sen alder, at jeg fik kant og blev modnet til at danne mine egne meninger og formulere dem højt,siger Peer Louis Aarestrup. (Søren Rahbæk og Benny F. Nielsen: Opgiv hadet og få et godt liv. Vejle Amts Folkeblad, 2011-12-29).

Han har foretaget en grundig research til bøgerne, bl.a. via sin svigerfar, som var vagt i en af lejrene for de 250.000 tyske flygtninge, der opholdt sig i Danmark efter krigen. Danskerne måtte ikke omgås de tyske flygtninge, og Peer Louis Aarestrup trækker paralleller til nutidens behandling af flygtninge:
I dag er det en skamplet i den danske historie, og jeg tror, historien vil fælde samme dom over den måde, vi behandler flygtninge på i dag. Der er skabt en retorik, der minder om den, der blev brugt mod de tyske flygtninge efter krigen. Jeg er godt klar over, at der også findes røvhuller blandt udlændinge i Danmark, men det er det generelle billede af fremmede som fjender, og det had, der er skabt til dem, jeg vender mig imod. Hadet begrænser vort liv og hindrer os i at se klart. (Søren Rahbæk og Benny F. Nielsen: Opgiv hadet og få et godt liv. Vejle Amts Folkeblad, 2011-12-29).

Peer Louis Aarestrups tiptipoldefar var lægen og digteren Emil Aarestrup, der levede i senromantikken. I øjeblikket arbejder Peer Louis Aarestrups på at oversætte Emil Aarestrups digte til engelsk i håbet om at gøre tiptipoldefaderen mere internationalt kendt.