Hadestenen

Citat
”Måske det i virkeligheden var sådan det var at blive voksen. At være så bange og ikke turde sige det til nogen.”

”De voksnes rækker” fra ”Hadestenen”, s. 83.

Allerede som dreng var Anders Johansen glad for at skrive, og han brugte faktisk sine konfirmationspenge på at købe en skrivemaskine. Han siger selv, at han ikke scorede mange piger på den måde, men han fik skrevet en masse digte om alle de piger, han ikke fik fat på. På universitet holdt han op med at skrive andet end ’lange og triste eksamensopgaver’, men senere tog han revanche.

53558038

Efter universitetet blev han arbejdsløs og begyndte at sende en masse digte til forskellige forlag - og fik dem alle retur igen. I forbindelse med et avisprojekt i Århus begyndte han at skrive historier, hvilket han havde lidt mere talent for, og i 1984 kom hans første bog, Århus ret og vrang , om små og store begivenheder i Århus fra 1930 til 1970.

Anders Johansen arbejder meget disciplineret som forfatter. Han starter om morgenen med at skrive, løber en tur før frokost og skriver så igen om eftermiddagen. Om aftenen skriver han så det hele rent på sin pc. Når han skriver bliver han helt opslugt af bogens univers og han siger selv, at det er både skræmmende og dejligt; bogen er det første han tænker på om morgenen, men når den er først er færdig, holder den op med at interessere ham.