Kampen om landet Prydain

De mest eventyrlige og fantastiske af Lloyd Alexanders bøger er de 5 bøger om grisepasserassistenten Taran. Her mærkes glæden ved de gamle waliske myter og sagn tydeligt.

Den unge Taran må gennem mange voldsomme kampe mod mørkeriddernes hersker Arawan, før han sammen med den skønne prinsesse Eilonwy bliver i stand til at vælge.

24031926

Taran er naturligvis ikke i stand til at besejre ondskaben alene. Han har en lang række hjælpere bl.a. troldmanden Dallben og Coll, der tager sig af Tarans oplæring på det praktiske område. Vi møder også den kæmpemæssige gris, Hen Wen, der kan spå, og Gurgi, et altid sultent, ildelugtende væsen, der ofte kommer utroligt galt afsted. Taran har til slut ikke bare besejret ondskaben - han har lært sig selv at kende. Sammen med Eilonwy vælger han livet som menneske.

Taran-bøgerne er spændende, gribende og fantastiske - man kan næsten ikke lægge dem fra sig og håber alligevel, at de vil vare ved. I Hittebarnet og andre historier fra Prydain møder vi en del af Tarans hjælpere. Det er en slags omvendt fortsættelse til bøgerne om Taran. Historierne er skrevet senere, men handler om tiden før. Vi får bl.a. historien om, hvordan Dallben kommer i besiddelse af DE TRES BOG, som har stor betydning for Taran. Tilsammen giver denne dejlige og livskloge samling af fortællinger en spændende baggrund for det, der sker i Taran-bøgerne.