Westmark

Westmark-trilogien, der består af Frihedens klokker, Tårnfalken og Tiggerdronningen, er på mange måder et sidestykke til Taran-bøgerne. 

Men Westmark er meget mere kompliceret og mangetydig i sine problemstillinger. Det er ikke kun en medrivende historie om bogtrykkerlærlingen Theos kamp for at vinde prinsesse Mickle/Augusta og deres fælles kamp mod den onde førsteminister Cabbarus. Gamle idealer om sandhed, retfærdighed og frihed sættes op mod den måde samfundet styres på, og her hjælper kun overvejelser, diskussioner og den enkeltes evne til at handle i overensstemmelse med sin samvittighed.

Det kunne der nemt være kommet nogle tørre og kedelig bøger ud af, hvis ikke Alexander var i besiddelse af evnen til at gøre det spændende. Bøgerne er på én gang utroligt dramatiske og utroligt morsomme. Han viser også her, at han mestrer kunsten at flette de mange og indviklede handlingstråde sammen til et mønster af stor skønhed.

Westmark-trilogien er en af de smukkeste og bedste bøger om menneskets evne til i forening med andre at tage vare på sig selv og sine vilkår. Lloyd Alexanders andre bøger handler stort set om det samme som Taran-bøgerne og Westmark-bøgerne, men er knap så vanskelige.