Uhyrernes by

Citat
“Denne lille gruppe mennesker i en lillebitte landsby midt i junglen var usynlige i det endeløse univers. Deres levetid var kortere end brøkdelen af et sekund i uendelighedens tidsregning. Eller måske eksisterede de slet ikke, måske var mennesker, planeter og alt andet i skabelsen ikke andet drømme, illusioner. Han smilede med ydmyghed ved tanken om, at han for ikke særlig mange dage siden havde regnet sig selv for universets centrum”.
“Uhyrernes by”, s. 142.

I 2002 udkommer ungdomsromanen “La ciudad de la bestias” (“Uhyrernes by”, 2002), som er den første i en række på tre bøger om den amerikanske dreng Alexander Colds eventyrlige oplevelser. I begyndelse af bogen har den femtenårige dreng et voldsomt mareridt. Han drømmer, at en stor fugl kommer og tager hans mor. Alexanders mor er da også alvorlig syg af kræft, og det resulterer i, at han bliver sendt hen til sin excentriske farmor. Sammen med farmoderen drager Alexander på en ekspedition til et uudforsket sted i den brasilianske Amazonejungle. Et af ekspeditionens formål er at finde og vaccinere en isoleret indianerstamme mod udefrakommende sygdomme. Men Alexanders farmor leder efter noget helt andet – nemlig et mystisk uhyre a la den afskyelige snemand, som udsender en frygtelig lugt. (“Uhyrernes by”, 2002), som er den første i en række på tre bøger om den amerikanske dreng Alexander Colds eventyrlige oplevelser. I begyndelse af bogen har den femtenårige dreng et voldsomt mareridt. Han drømmer, at en stor fugl kommer og tager hans mor. Alexanders mor er da også alvorlig syg af kræft, og det resulterer i, at han bliver sendt hen til sin excentriske farmor. Sammen med farmoderen drager Alexander på en ekspedition til et uudforsket sted i den brasilianske Amazonejungle. Et af ekspeditionens formål er at finde og vaccinere en isoleret indianerstamme mod udefrakommende sygdomme. Men Alexanders farmor leder efter noget helt andet – nemlig et mystisk uhyre a la den afskyelige snemand, som udsender en frygtelig lugt.

24262596

Turen kommer til at byde på mange nye farer for drengen, som stifter bekendtskab med alt fra giftpile, anakonda-slanger, fugleedderkopper, bidende ildmyrer til ekspeditionsmedlemmer med skumle bagtanker. Men først og fremmest bliver ekspeditionen fuld af nye fantastiske indtryk og oplevelser. Med på ekseditionen er også den trettenårige Nadia, som har boet i junglen hele sit liv. Sammen begiver de to børn sig ind i junglen, hvor virkeligheden blander sig med myte og magi. Undervejs møder Alexander blandt andet sit totemdyr og gennemgår en indiansk manddomsprøve. Nadia lærer ham også at se med sit hjerte og stole på sin intuition.

Fortællingen er blandt andet en udviklingshistorie, der skildrer Alexanders modning til en ung mand. Ekspeditionen kommer på mange måde til at forandre drengen og hans syn på verden og livet. Isabel Allendes hovedperson har hidtil kun troet på fornuften og på friheden til at skabe sit eget liv, men nu begynder han også at tro på skæbnen, drømmene, intuitionen og magien. Han lærer også at springe ud i de eventyr, der viser sig, og improvisere, når han møder nye udfordringer.