Gulddragens rige

Citat
“En flygtig skygge nærmest fløj forbi hende ind i bunden af hulen. Nadias øjne nåede ikke at skelne, hvad det var, men hun så med hjertet, at det var hendes uadskillelige Borobá. Med umådelig lettelse forstod hun, at hendes lille ven var fulgt efter bortførerne. Hestene var hurtigt løbet fra den, men det var lykkedes den lille abe at følge sin ejerindes spor og på en eller anden måde at finde ud af, hvor hulen var. Nadia ønskede af hele sit hjerte, at Borobá ikke ville hvine af glæde, når den så hende, og prøvede at nå den med tankekraft for at berolige den”.
“Gulddragens rige”, s. 123.

I 2003 udkommer en selvstændig fortsættelse af historien i “Uhyrernes by” med titlen “El reino del dragón de oro” (“Gulddragens rige”, 2003). Alexander og hans farmor er igen på vej ud i verden til nye eventyr, og turen går denne gang til Det Forbudte Rige, der ligger mellem Himalayas bjerge. Med på ekspeditionen er igen pigen Nadia og hendes abe Borobá. I det lille isolerede rige findes en figur af en gulddrage, som har magiske egenskaber. Gulddragen kan forudsige fremtiden. Det viser sig dog hurtigt, at medlemmerne af den lille ekspedition ikke er de eneste, som er nysgerrige efter at finde figuren. En grisk milliardær er stærkt interesseret i at få fingrene i den sagnomspundne gulddrage og har hyret en indisk forbryderbande til at hjælpe sig. Banden kaldes også skorpionsekten og er berygtet for at bortføre unge kvinder og holde dem som slaver. I dette andet bind af trilogien bliver Alexander og Nadia igen kastet ud i et hæsblæsende eventyr, hvor ikke bare deres eget liv, men hele Gulddragens rige står på spil. I deres kamp mod de farlige banditter får de blandt andet hjælp af en buddhistisk munk med overnaturlige evner og en ung prins. (“Gulddragens rige”, 2003). Alexander og hans farmor er igen på vej ud i verden til nye eventyr, og turen går denne gang til Det Forbudte Rige, der ligger mellem Himalayas bjerge. Med på ekspeditionen er igen pigen Nadia og hendes abe Borobá. I det lille isolerede rige findes en figur af en gulddrage, som har magiske egenskaber.

24958930

Gulddragen kan forudsige fremtiden. Det viser sig dog hurtigt, at medlemmerne af den lille ekspedition ikke er de eneste, som er nysgerrige efter at finde figuren. En grisk milliardær er stærkt interesseret i at få fingrene i den sagnomspundne gulddrage og har hyret en indisk forbryderbande til at hjælpe sig. Banden kaldes også skorpionsekten og er berygtet for at bortføre unge kvinder og holde dem som slaver. I dette andet bind af trilogien bliver Alexander og Nadia igen kastet ud i et hæsblæsende eventyr, hvor ikke bare deres eget liv, men hele Gulddragens rige står på spil. I deres kamp mod de farlige banditter får de blandt andet hjælp af en buddhistisk munk med overnaturlige evner og en ung prins.

Kun ved fælles hjælp lykkes det de to unge hovedpersoner i romanen og deres nye venner at bekæmpe sekten og sikre Det Forbudte Riges fremtid. Den vestlige verdens moderne teknologiske hjælpemidler – som en GPS og videoudstyr – er vigtige redskaber. Men mindst lige så vigtigt er de værdier og evner, som de to unge møder hos deres buddhistiske venner. En tematik i romanen er således en forståelse for kulturforskelle og respekt for de forskellige kulturelle skikke og traditioner, der findes i verden.