Pygmæernes skov

Citat
“De befandt sig i den åndelige skov, omgivet af tusinder og atter tusinder af plante- og dyresjæle. Alexanders og Nadias sind udvidede sig på ny, og de opfattede forbindelserne mellem skabningerne, hele universet forbundet af energistrømme, et vidunderligt net, tyndt som silke, stærkt som stål. De forstod, at intet eksisterer uafhængigt; hver ting, der foregår, fra en tanke til en orkan, påvirker resten. De mærkede den pulserende levende jord, en stor organisme, deri sit skød vuggede planter og dyr, bjerge, floder, vinden over sletterne, vulkanernes lava, den evige sne på de højeste bjerge”.
“Pygmæernes skov”, s. 140-141.

Tredje og sidste bind i Isabel Allendes ungdomstrilogi udkom i 2004 med titlen “El bosque de los pigmeos” (“Pygmæernes skov”, 2004). Nadia, Alexander og hans farmor er denne gang taget til Afrika. Det, der egentlig skulle være en turistudflugt med en afslappende elefantsafari, viser sig dog hurtigt at udvikle sig til endnu et farefuldt eventyr. Forsøget på at finde to forsvundne missionærer fører den lille ekspedition til et minisamfund midt i den afrikanske jungle. Her holder en selvbestaltet konge en gruppe af pygmæer som slaver. Kongen leder også en omfattende jagt på de udrydningstruede elefanter for at få fat i deres stødtænder. Alexander og Nadia får god hjælp fra junglens dyr og fra de afdøde ånder. Det lykkes dem at give pygmæerne deres kampånd tilbage, og da det endelige slag skal slås, får de to unge brug for både magi og deres totemdyrs egenskaber. (“Pygmæernes skov”, 2004). Nadia, Alexander og hans farmor er denne gang taget til Afrika.

25470451

Det, der egentlig skulle være en turistudflugt med en afslappende elefantsafari, viser sig dog hurtigt at udvikle sig til endnu et farefuldt eventyr. Forsøget på at finde to forsvundne missionærer fører den lille ekspedition til et minisamfund midt i den afrikanske jungle. Her holder en selvbestaltet konge en gruppe af pygmæer som slaver. Kongen leder også en omfattende jagt på de udrydningstruede elefanter for at få fat i deres stødtænder. Alexander og Nadia får god hjælp fra junglens dyr og fra de afdøde ånder. Det lykkes dem at give pygmæerne deres kampånd tilbage, og da det endelige slag skal slås, får de to unge brug for både magi og deres totemdyrs egenskaber.

De to unge hovedpersoner i Allendes trilogi er i dette sidste bind i serien for alvor ved at blive voksne. Bogen handler derfor også om overgangen fra pubertet til voksenlivet, ligesom de to unges særlige venskab og kærlighed til hinanden beskrives. Isabel Allende viderefører også i denne roman sit fokus på det magiske og overnaturlige. En anden tematik er behovet for en beskyttelse af de vilde dyr i Afrika, som er i fare for at blive udryddet.