Tingene skal være det, de skal være

Uanset hvor meget eller hvor lidt overdrivelse eller karikatur, man synes at finde i Roald Als´ tegnestil, så er der altid realisme i gengivelsen af bevægelse.

Alle bevægelser virker ægte, hvadenten de udføres af en ganske almindelig dreng, en trold, en bjergmand, en hest eller en trædukke som Pinocchio. "Bevægelserne skal være rigtige, ellers er det for dårligt. Tingene skal være i orden. Ligesom man skal kunne sidde på en stol, så skal tingene være det, de skal være" lyder hans forklaring.

Det gælder også for gengivelsen af tid og sted i teksternes miljø. De tre Bukke Bruse foregår i et umiskendeligt nordisk fjeldlandskab, eventyr og molbohistorier omsættes til en dansk bondekultur fra forrige århundrede, og man kan være sikker på, at han har lavet research til de bøger, der foregår på fremmede lokaliteter. foregår i et umiskendeligt nordisk fjeldlandskab, eventyr og molbohistorier omsættes til en dansk bondekultur fra forrige århundrede, og man kan være sikker på, at han har lavet research til de bøger, der foregår på fremmede lokaliteter.

Og han kan lide at tegne noget fra andre tider og andre steder: "Det er jo altid sjovere at tegne en hestevogn end en bil." Har han ikke mulighed for direkte at se det, der skal tegnes, bruger han billeder som forlæg, for at sikre at resultatet bliver realistisk. Til brug for illustrationerne til Greven af Monte Christo har han således samlet et veritabelt arkiv af billeder og egne fotos fra Marseilles, Italien, Monte Christo osv. har han således samlet et veritabelt arkiv af billeder og egne fotos fra Marseilles, Italien, Monte Christo osv.