Billedbøgerne

Copyright omslag:
Sven Nordqvist & Gyldendal

I billedbøgerne ser man en anden side af Sally Altschuler. Fantasien er den samme som i romanerne, men man mærker også en loyalitet og forståelse for børns verdenssyn, der gør bøgerne meget læseværdige og giver børn gode muligheder for at tage bøgerne til sig. 

Omskrivningen af skabelsesberetningen i Begyndelsen er både charmerende og humoristisk og viser, at Sally Altschuler også kan skrive for de mindste og deres forældre.

Begyndelsen er en moderne klassiker. Sven Nordqvist´s tegninger og dialogen mellem Mia og Gud er med til at give historien liv, så børnene har god mulighed for at forstå den lidt kringlede og svære historie.

Netop det flydende sprog og den troværdige og humoristiske dialog er Sally Altschuler en mester i, og det er da også den side af forfatterskabet der oftest roses af anmelderne.

Hos illustratoren Birde Poulsen har han fået en god sparringspartner, og deres to fælles billedbøger, Evelyn med de smukke øjne og Da tudse blev træt, er både smukke og rigtige. Og historierne afleveres uden at blive moralske eller belærende.