Jordens salt

En dreng og en pige, fra hver sin by og med hver deres kultur, drager mod Den Grønne By for at finde Jordens Salt. Så enkel er handlingen i Sally Altschulers debutroman fra 1993, men under denne handling foregår der en masse.

For romanen handler nemlig også om drengen Lala´s søgen efter sin forsvundne far, om hans voksende erkendelse af livets mangfoldighed og hans udvikling fra barn til voksen.

Lala vil gerne ud at rejse med en kamelkaravane og får til sidste lov af sin farverige onkel. Han møder Uman Beg, der er leder af karavanen, men snart bliver han taget til fange af nogle røvere. I røverborgen møder han pigen Naima, der har en helt anden kulturel baggrund end ham.

Det lykkedes dem sammen at flygte fra røverne og begive sig mod Den Grønne By. De forelsker sig naturligvis, og sammen løser de gåden om Jordens salt. Mere skal ikke afsløres her.

Romanen er skrevet i et letflydende sprog og især dialogen gør historien levende og medrivende. Det foregår over stok og sten, og til tider kan man godt mangle opfølgning på alle de sidehistorier der introduceres.

Imidlertid gør det ikke så meget, for historien er både spændende og morsom og fik da også fortjent både Børnebibliotekarernes kulturpris og Danmarks Skolebibliotekarforenings børnebogspris i 1993.