Manilagaleonen

Vi befinder os i to perioder, adskilt i tid, men med handlinger der er flettet sammen på kryds og tværs. I den ene historie følger vi drengen Michael og hans liv og færden i Valby op til nytårsaften 1999. I den anden er det drengen Gabriel der er hovedperson og hans flugt fra den daværende danske koloni Sankt Thomas i 1699 og hans involvering i sørøverlivet fører handlingen frem til en overraskende afslutning.

Michaels mor er indlagt på Sankt Hans med vrangforestillinger, men er det nu også hende der er noget galt med? Episoder i Michaels liv som tryllekunstnerlærling hos stedfaren tyder på, der er mere mellem himmel og jord, end man lige aner, og Michael bliver klar over, at der er en direkte forbindelse fra sørøvertiden og Gabriels liv til hans egen undfangelse.

Både Michael og Gabriel møder kærligheden og opdager deres egen styrke. Man føler med dem begge to og deres sammenflettede liv. Bogen bærer præg af en meget grundig research, og siderne oser af sejldug, tjære og krudtrøg - men samtidig har den også en følsomhed, især i beskrivelserne af Michaels forhold til sin mor, der hæver den over den almindelige røverroman.

Bogen blev tildelt Gyldendals Boglegat i 1996.