Den anden kind

Bobby og hans klasse skal på tur til Granada i Spanien. Klassen får fortalt historien om den muslimske maurerfyrste Boabdil, der giver sin søn væk som gidsel til spanierne for selv at slippe fri. Denne historie får betydning for Bobby, der selv er blevet forladt af sin far, og dermed får historien betydning for resten af klassen.

Turen udvikler sig ikke heldigt for Bobby, og et skænderi mellem hans spanske ven og vennens far sætter begivenheder i gang, som helt tager magten fra ham. Også denne roman slutter meget voldsomt, og igen er det et resultat af omgivelsernes, og især fædrenes svigt. Fædre, der svigter deres børn, er det gennemgående tema i denne historie.

Romanen tegner et skift i Sally Altschulers forfatterskab. Det er ikke længere den handlingsmættede ydre fortælling, der er det bærende, men derimod hovedpersonen Bobby´s indre liv, tanker og kollaps.

Historien foregår primært på det psykologiske plan, og slutningen er meget konsekvent gennemført. Sally Altschulers temaer er helt i front i denne roman, der henvender sig til en lidt højere aldersgruppe end de øvrige romaner.