Baggrund

Citat
”Anna og Kille blæser sæbebobler. Det gør de hver sommer, former munden til pust og ser boblerne svæve og poppe. Dypper plastikdimsen i den lille aflange bøtte, bliver fedtet på fingrene, former munden til pust. De gør, som de plejer, men det føles anderledes. Kille er tom indeni ligesom boblerne.”
”Sommerdrenge”, s. 11.

Rebecca Bach-Lauritsen er født i 1976 i Charlottenlund nord for København og er ”vokset op i et hjem med både stilhed, høj musik og samtale,” som hun siger (Interview med Forfatterweb, maj 2015). Hun voksede op som enebarn af en far, der var læge og en mor, der var sygehjælper. Familien flyttede meget, og Rebecca Bach-Lauritsen nåede at gå på fire folkeskoler. Efter studentereksamen i 1995 læste hun et års film- og medievidenskab på Københavns Universitet, og derudover har hun en journalistisk uddannelse fra DR/Journalisthøjskolen.

I 2003 begyndte hun at arbejde for DR som vært og tilrettelægger, og hun har bl.a. været med i Junior på P3, Fandango i Fjernsyn for dig, Hyggetimen på Ramasjang Radio plus programmet Elefantvask på DRs børnekanal Ramasjang, som hun lavede sammen med Johanne Algren, der også skriver bøger for unge.

Inspirationen til at blive forfatter stammer helt fra barndommen, fortæller Rebecca Bach-Lauritsen: ”Fra mine første og helt egne møder med bogstaver, vidste jeg, at der gemte sig noget dér. At de kunne gøre noget ved mig, og at jeg kunne gøre noget med dem. Desuden var min morfar en skøn og kærlig historiefortæller, der gjorde sjove ting med sproget. Det var vist altid de samme ting og de samme historier, men det åbnede op for, at med ord kan man skabe sit helt eget.” (Interview med Forfatterweb, maj 2015).

I 2008 kom Rebecca Bach-Lauritsen ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur, og det var afgørende for hendes liv og karriere. Til spørgsmålet om, hvilket udbytte hun har haft af uddannelsen, svarer hun: ”Umiddelbart har det ændret mit liv. Minder lidt om et Brio-skiftespor, jeg fik til jul som barn. Skolen blev et skiftespor. Jeg kom over i den rigtige bane. Oplevede det helt konkret i novelleforløbet, hvor jeg startede på teksten til min debutroman Veronika lyder som harmonika. Den gjorde mig til forfatter.” (Center for børnelitteratur: Fordi det var det jeg allerhelst ville i hele verden. Dfb.au.dk, november 2011).

Bach-Lauritsen dimitterede fra skolen i 2010, og i 2011 debuterede hun med den prisbelønnede ”Veronika lyder som harmonika”, som hun modtog Skriverprisen for. Senere har hun udgivet de anmelderroste romaner ”Sommerdrenge” (2013) og ”Ellens ark” (2014), som begge ophæver grænserne mellem børne-, ungdoms- og voksenlitteratur. I 2014 blev ”Sommerdrenge” sat op som teaterstykke på Teateret ved Sorte Hest i København. Efter bøgerne ”Ud af det blå” (2019) og ”Det meget meget MEGET farlige monster” (2020) udkom i 2020 ”Stykker med himmel”, der i form og indhold efterfølger ”Veronika lyder som harmonika”.