Baggrund

Citat
”Dexter Morgan var helt sikkert en koldblodig morder. Men han slog kun onde mennesker ihjel. Mennesker der fortjente det. Som min far.”
”Fadermord”, s. 260.

Den svenske journalist og forfatter Carina Bergfeldt er opvokset i byen Götene, som ligger omkring 150 kilometer nordøst for Göteborg og i øvrigt i nærheden af Skövde, hvor handlingen i debutromanen ”Fadermord” udspiller sig.

Som ung cyklede Carina Bergfeldt rundt i Götene med en veninde, da de pludselig fik øje på en sort Volvo med et velkendt, men alligevel eksotisk logo på siden. Tv-stationen TV4 havde sendt et hold ud i provinsen for at spørge borgerne om, hvorvidt pensionister skulle tvinges til at tage deres kørekort om, og de to veninder blev interviewet. Hvor stor betydning dette strejf med den journalistiske verden har haft for Carina Bergfeldts senere liv, er svært at sige, men i hvert fald gjorde mødet indtryk, og et årti senere stod hun selv med mikrofonen i hånden for TV4.

Som journalist har Carina Bergfeldt gjort kometkarriere og har været udsendt i en lang række lande verden over som udenrigsreporter for den store svenske avis Aftonbladet. Hun har blandt andet skrevet om massevoldtægter i Indien, om kvinders og børns udsatte position i Afghanistan, om Boston Marathon-bomberne, om det amerikanske valg og om livet på dødsgangen i et fængsel i Texas. I 2012 blev hun tildelt Bonniers Stora journalistpriset i kategorien ”Årets fortæller” for sin medrivende 16-sider lange reportage fra tragedien i Utøya. I 2013 blev hun desuden udnævnt som ”Årets stilist” af de to aviser Språktidningen og Journalisten.

Sideløbende med de fornemme udnævnelser debuterede Carina Bergfeldt som krimiforfatter med ”Fadermord”. Trods de mange internationale erfaringer, hun har gjort sig som journalist, tager romanen udgangspunkt i det hjemlige og har fået massiv opmærksomhed, ikke mindst på grund af temaet om vold mod kvinder, som spiller en central rolle i romanen. Romanen er solgt til udgivelse i over et dusin lande, og en efterfølger er på trapperne.