Baggrund

Citat
”Soldaterne, der stod foran det skur, hvor Frederik blev holdt fanget, var tavse. Deres øjne var mørke og tomme, og deres lasede uniformer hang løst på de tynde kroppe. Huden i deres ansigter var grå og kinderne indfaldne. De lignede skygger af rigtige mennesker. Uhyggelige, mørke skygger.”
”Camp Foster”, s. 67.

Lise Bidstrup blev født i 1976 i Glostrup. Da hun var fire år gammel, flyttede hun sammen med sine forældre og sin storebror til Espergærde i Nordsjælland. Allerede som barn begyndte Lise Bidstrup at skrive. Selv siger hun om dette: ”I skolen fattede jeg hurtigt kærlighed til faget dansk. Dette udmøntede sig i, at jeg kunne finde på at aflevere alenlange stile (28 håndskrevne sider var meget i 3. klasse), som min dansklærer så kunne hygge sig med. Da vi kom op i de højere klasser, bestemte førnævnte lærer sig for at benytte sig af min interesse, og jeg skrev to teaterstykker, som blev opført for familie og venner.” (Litteratursiden: Lise Bidstrup. Litteratursiden.dk).

Da Lise Bidstrup i 1995 blev student fra Espergærde Gymnasium, var det ikke forfatter, hun drømte om at blive. Hun ville læse antropologi på universitetet. For at få point nok til at blive optaget på studiet rejste Lise Bidstrup med Mellemfolkeligt Samvirke til Nepal og Indien, hvor hun blandt andet var med til at grave latriner i afsidesliggende landsbyer.

Da hun kom tilbage til Danmark, kunne hun stadig ikke komme ind på drømmestudiet og begyndte i stedet at læse religionsvidenskab på Københavns Universitet. Men langsomt begyndte skriverierne at fylde mere og mere: ”Hen imod slutningen af min studietid skete der noget pudsigt. Når jeg skulle skrive opgaver, dukkede der pludselig historier og særprægede karakterer op i stedet. Fantasien overtog mere og mere af min "computertid", og i 2001 overgav jeg mig til mine lyster og begyndte at skrive på fuld tid,” fortæller hun (Litteratursiden: Lise Bidstrup. Litteratursiden.dk).

Efter fem års studier blev Lise Bidstrup i 2003 færdig som bachelor i religionsvidenskab og har siden arbejdet som forfatter på fuld tid. Lise Bidstrup er bosat i Snekkersten i Nordsjælland, hvor hun sideløbende med sin forfattervirksomhed driver forlaget Dragefisken, afholder foredrag og skriveworkshops.