Om Kåre Bluitgen

Kåre Bluitgen skriver de mest uhyggelige bøger, man kan forestille sig - dem der handler om virkeligheden.

Hér er hverken vampyrer eller hobitter. Hér er mest almindelige mennesker fra dén del af kloden, hvor de fleste har det skidt.

Forfatteren har skrevet fra Mellemamerika, Sydafrika, Beirut og Mellemamerika igen. Ind imellem kom et kæmpe-eventyr i 2 bind og en mere "dansk" roman. Kåre Bluitgen har også været i Sverige.

Alle hans bøger handler om det samme: at betale ved udgangen, ved kasse 1, og prisen bestemmer man selv. Alt efter hvor dybt man vil bøje nakken.

Kåre Bluitgen er en ener. Vi har kun én af slagsen hér i Danmark. Han tør skrive om politik og vold og undertrykkelse med hjertet og navns nævnelse. "Der findes rigtige og forkerte meninger", siger Kåre Bluitgen. Under flere længere ophold i Mellemamerika og Mexico, har han selv set ned i "underverdenen". Han har set, hvordan mennesker sulter og blir behandlet umenneskeligt. Både før og nu.

Kåre Bluitgen var på Domkirkepladsen i San Salvador dén dag i 1980, hvor ærkebiskop Romero blev skudt ned af militærets folk. Det glemmer han aldrig.

I cirke år 2004 udsender forfatteren et mega-gigant værk. En helt ny Danmarkshistorie på totusindfemhundrede sider. Det er derfor, han ikke har været så udfarende i de senere år.

I 2000 modtog Kåre Bluitgen Kulturministeriets børnebogspris for sine mange bøger.