Antboy-serien

Citat
”Opgøret. Hun ville enten angribe eller forsøge at slippe væk, og jeg ville prøve at standse hende, tiden var inde til den store finale. Hvis dette havde været en film, var det denne scene, publikum havde ventet på.”
”Slim, snot og superkræfter”, s. 161.

Første bind i serien om Antboy, ”Tissemyrens bid”, udkom i 2007. Siden er fulgt yderligere otte bind: ”Operation skæbnespil” (2007), ”Maskefald” (2011), ”Tissemyren vender tilbage” (2011), ”Slim, snot og superkræfter” (2011) og ”Helte og skurke” (2012), "Myrekryb og ormehuller" (2020), "Fortidens skygger" (2020), og "Det endelige opgør" (2021). Alle bind er illustreret af Erik Petri.

Det er ikke let at være drengen Pelle Nøhrmann. Han er tyk, har stritører og hinkestensbriller og så bliver han chikaneret af Terror-tvillingerne Allan og Mark, der dagligt finder på nye måder at ydmyge Pelle på. Pelle har affundet sig med at være ”hakkekylling af første rang”, som han selv kalder det, men en dag bliver der vendt op og ned på hans liv. Pelle bliver bidt af en tissemyre, da han varmer pandekager i mikroovnen, og langsomt går det op for Pelle, at myrens bid har givet ham myresuperkræfter. For eksempel kan han kravle på lodrette flader, bære enormt tunge ting, bevæge sig superhurtigt og tisse myresyretis. Men kræfterne virker kun, hvis Pelle sørger for at få rigeligt med sukker.

29320608

Pelle giver sig i kast med sit nye liv som superhelt. Han finder på et superheltenavn, syr et kostume og finder et hemmeligt skjulested. Men Pelle må snart erfare, at livet som superhelt heller ikke er helt let. Han forhindrer ulykker, redder folk i nød, kæmper mod gemene superskurke som Loppen og Heros, og samtidig skal Pelle forsøge at holde sin sande identitet skjult. Især for søde Ida, som Pelle har været forelsket i, så længe han kan huske.

Serien om Antboy handler nok om en superhelt, men den kredser tematisk om almindelige, menneskelige problemstillinger som at være udenfor, at finde sin plads, at være forelsket og at gøre det rette.

Hver bog er således opbygget, at der som et supplement til teksten er illustrationer. Disse illustrationer har to udtryk. Dels understøtter de det, der beskrives i teksten, dels sammenfatter de i tegneserieformat det spændingsmæssige højdepunkt i det pågældende afsnit, altså en slags minireferat af kapitlet. Sidstnævnte er særligt velfungerende i forhold til at give læseren et hurtigt overblik over det, man netop har læst og kan være en god støtte for mindre øvede læsere.