Baggrund

Citat
”Og i dag ville Vitello selv være en hård negl og tale grimt til alle andre og gå med kniv. Uden at være bange for noget. Eller for nogen. Og uden kysseri. Han startede med at tage undertrøje på. Så fandt han en kniv i køkkenet, alle tiders kniv, brødkniven, den havde riller og var lang, næsten som den hårde negls kniv i filmen.”
”Vitello går med kniv”, s. 3.

Niels Bo Bojesen er født i 1958 i Birkerød, hvor han også er opvokset som den yngste af fire børn. Hans mor var hjemmegående, og hans far var tegneren Bo Bojesen. På farens opfordring har Niels Bo Bojesen, ligesom resten af familien, tegnet siden han var helt lille (2-3 år). Interessen for at skildre virkeligheden opstod allerede i barndommen, hvor han tegnede reportagetegninger af ting, han så i fjernsynet – ofte ”krig og bryllupper”, som han siger (interview med forfatterweb, 2015). Mediets fiktionsmuligheder blev også udforsket, da Niels Bo Bojesen og hans storebror ”tegnede maskiner til at skaffe sig af med lig på de mest uhyggelige måder” (interview med forfatterweb, 2015).

Den store tegneinteresse blev i de tidlige teenageår erstattet af en anden kreativ interesse – musikken. I disse år spillede han på guitar og skrev sangtekster. Da han nåede 20-års alderen, genoptog han tegnearbejdet og studerede eskimologi på Københavns Universitet i to år. I sommerferierne tog Niels Bo Bojesen gratis tegnekurser på arkitektskolen og designskolen og søgte endeligt også ind på det, der i dag hedder Danmarks Designskole. I forbindelse med tegnestudiet tog han på udveksling i et semester på School of Visual Arts i New York, som var mere kommunikationsrettet end teknisk, hvilket Niels Bo Bojesen satte pris på. Han ”tænder mere på ideer”, siger han og fortsætter ”Det gør ikke noget det er grimt. Bare det virker” (interview med forfatterweb, 2015). Da han havde afsluttet sin uddannelse, arbejdede han bl.a. meget med bogomslag og illustrationer til fagblade, og i 1987 fik han sit første illustratorjob på en børnebog, da forlaget Munksgaard spurgte ham, om han havde lyst til at illustrere Hanne Brandts ”Kattenatten”.

Som medlem af både Danske Bladtegnere og Dansk Forfatterforening arbejder Niels Bo Bojesen i dag inden for to forskellige verdener: ”Det kan sammenlignes med sprint og langdistance løb. Det er noget mere fordybelse i bøgerne. Jeg kan lide begge dele” (interview med forfatterweb, 2015). Han tegner dagligt satiriske illustrationer til Jyllands-Posten, laver herudover illustrationer på freelancebasis til bøger og magasiner i Danmark og udlandet og er fortsat aktiv som børnebogsillustrator.