Introduktion

Palle Bregnhøi, født 24.7.1933, illustrator og forfatter.
Uddannet som litograf i 1955, arbejdet på forskellige tegnestuer i 5 år.
Freelance-tegner siden 1961.

Kulturministeriets Illustratorpris 1991 (Dunjakken, tekst Asger Klausen, og Man kan da aldrig få brædder nok) .

"Jeg føler en meget stærk forbindelse til den danske tradition." Den replik kunne være et passende udgangspunkt for en karakteristik af illustratoren Palle Bregnhøi. Dels er der i hans billeder en umiskendelig dansk tone, og dels er der få illustratorer, der som han både kvantitativt og kvalitativt har bidraget til at holde liv i dansk illustrationskunst.

Siden først i 60´erne har han alene til børn illustreret op imod 100 bøger, både skolebøger, letlæsningsbøger, billedbøger og bøger for større børn. Og herudover har han tegnet til næsten ligeså mange fag- og skønlitterære bøger for voksne, især mange naturbøger. "Jeg har altid tegnet, og jeg vidste, at jeg gerne ville illustrere bøger, for det var det, der interesserede mig mest."

For at lære noget om reproduktion valgte Palle Bregnhøi en uddannelse som litograf, og 5 år som ansat på et reklamebureau tæller også med som en slags uddannelse: "Her lærte jeg meget, især om komposition, " siger han. Men en levevej som illustrator trak mere end de sikre penge i reklamebranchen, og særlig tiltrækkende var det at illustrere for børn: "Jeg havde lyst til at tegne for børn, fordi du i en børnebog kan fabulere og egentlig lave det fuldstændig, som du vil".