Baggrund

Citat
”I tror vel ikke på en lykkelig slutning? Efter alt, hvad jeg har vist jer, sidder der vel ikke et par naive idioter blandt jer og regner med, at bare fordi jeg har været sød ved Karen-Inge og min håbløse onkel i ti minutter, så ender det her godt? Skal jeg endnu en gang bevise, at jeg knap nok er et menneske, men et kar af ondskab, der skvulper over, hver gang nogen støder ind i mig?”
”Min fucking familie”, s. 196.

At Ina Bruhn i dag også lever af at skrive til både tv, film og teater lå ikke umiddelbart i kortene, eftersom hun udgav sin første roman, før hun overhovedet begyndte at læse film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Kun 21 år gammel debuterede hun som forfatter med novellen ”Av, min næse” i antologien ”Collage – unge tanker i tekst & billeder”. Novellen skrev hun, fordi hun kedede sig. Hun fortæller: ”Novellen kom vel delvist af kedsomhed ... jeg var lige flyttet hjemmefra og havde ikke noget tv – og savnede nok at beskæftige mig med ord og tekst på en eller anden måde. Så en aften satte jeg mig og skrev novellen.” (Maria Roslev: Mailinterview med Ina Bruhn. Forfatterweb, juni 2013).

Hendes romandebut ”I morgen eller en anden dag” kom i 1995 – en fortælling, der voksede ud af novellen. Siden er forfatterskabet bare vokset og vokset.

Før Ina Bruhn blev forfatter, var hun læser. Hun er født og opvokset i Roskilde, hvor barndommen gik med at læse bøger. Særligt en bog var skelsættende for hende. Hun fortæller: ”Jeg var læser – meget læser – før jeg blev forfatter. Jeg fik læst ”Brødrene Løvehjerte” op og læste den også selv. Den gjorde et uudsletteligt indtryk.” (Maria Roslev: Mailinterview med Ina Bruhn. Forfatterweb, juni 2013).

Selv har hun stadig til gode at skrive i fantasy-genren, men det kan være det kommer – og endda med en helt ny vinkel, for som hun fortæller: ”så har jeg længe luret på en fantasy-western. Synes det er på tide at hive fantasy-genren ud af middelalderen, og jeg ELSKER westerns.” (Maria Roslev: Mailinterview med Ina Bruhn. Forfatterweb, juni 2013).

Udover at skrive bøger er Ina Bruhn altså også manuskriptforfatter – både på tv-serier og film. Det er det, hun lever af. Hun har blandt andet skrevet til tv-serierne ”Nikolaj og Julie” og ”Jesus og Josefine”, og hun har skrevet manuskript til filmene ”Den store dag”, ”Lotto”, ”Guldhornene” og ”Karlas Kabale”. Hvor manuskripterne er en vej til penge, er bøgerne udelukkende skrevet af lyst: ”Mine ungdomsbøger skriver jeg af lyst, for jeg tror, at det er enormt vigtigt, at man beholder noget skrivearbejde i sit liv, som man har det sjovt med.” (Maria Eriksen Britt: Ina Bruhn: Det hele startede med bøgerne. Fortællingen.dk, juni, 2010).