Baggrund

Citat
””9.-klasserne råbte efter os. De kaldte os perkere og pyromaner,” siger Ramish. ”Og så er det Hassib, som bliver smidt ud.”
”Han tævede den dreng, Ramish,” siger faren. ”Han brækkede næsen på ham og flængede hans læbe.”
”Jeg er ligeglad,” siger Ramish. ”Han skulle have haft flere tæv. Mange flere.””
”Ramish og hærværket”, s. 65.

Trine Bundsgaard er født og opvokset i Odense. Hun boede de første fem år i Vollsmose, inden forældrene blev skilt. Derefter flyttede hun med sin mor til et andet kvarter i Odense. Bundsgaard er født i 1971, så hendes opvækst er præget af 1970’ernes tidsånd. Det vil i Bundsgaards tilfælde sige radioprogrammet Giro 413, mange nuancer af brunt, frihed og politisk bevidsthed – tiden kan man læse meget mere om i hendes børnebog ”Mig og Tude-Tine. Historier fra dengang alting var brunt” fra 2012.

Selvom Bundsgaard som barn var længe om at lære at læse og skrive, betød fortællinger tidligt meget for hende. Hendes mor var selv en flittig læser og læste altid højt for sin datter, så hun gav forfatteren ”glæden ved at forsvinde i et litterært univers.” (Maria Roslev: Interview Forfatterweb, juni 2015). Selv jonglerede Bundsgaard også med flere fortællerstemmer i sine lege. Hun fortæller: ”jeg brugte meget af min barndom på at lege, at jeg var en anden og forestille mig, at jeg var en fattig bondepige, forsanger i ABBA (den lyshårede!) eller journalist. Jeg har også en fornemmelse af at have forskellige stemmer kørende i baghovedet – på en kreativ og legende måde.” (Maria Roslev: Interview Forfatterweb, juni 2015).

Netop evnen til indlevelse i andres situation kendetegner Trine Bundsgaards forfatterskab, så i den forstand kan man sige, at hun begyndte livet som forfatter tidligt. Det var imidlertid et opslag om en skriveworkshop på Forlaget Carlsen, der i 2003 fik hende i gang med den første børnebog. Indtil da havde hun skrevet kreativt en rum tid, mest begyndelser, og også udgivet en bog for voksne, ”Ammestuehistorier – fortællinger om graviditet, fødsel og moderskab” i 2001, der var baseret på det speciale, som hun havde afleveret på Syddansk Universitet samme år. Hun fortæller om workshoppen: ”Jeg skrev historien om Rune Ole næsten færdig på workshoppen. Det var helt fantastisk at give mig selv lov til at skrive – og at få overskredet min blufærdighed i forhold til at andre skulle læse min tekst.” (Maria Roslev: Interview Forfatterweb, juni 2015).

Men det tager tid at udgive en bog, så det var først i 2006, at ”Rune Ole fra Akelejevej” udkom. Siden er der kommet mere end 30 bøger fra hendes hånd, og hun har skrevet mere eller mindre på fuld tid siden 2008. Før 2008 arbejdede hun også som lærer i folkeskolen – et job hun var meget glad for – og hun skrev artikler og tekster til reklamer og hjemmesider. Hun har også skrevet historier til websiden frilaesning.dk, som skoler kan abonnere på.
I dag bor hun i Odense med sin mand og deres tre børn, og hun er glad for at
bruge tid med sin familie, for som hun siger: ”dem bliver jeg sjældent træt af at være sammen med. Hvis jeg kan lokke dem på tur, er jeg ekstra glad.” (Maria Roslev: Interview Forfatterweb, juni 2015).