Baggrund

Citat
”Mit hjerte synker, da jeg ser blodet på kvindens mave lige over navlen. På trods af den udtværede, mørke plamage bemærker jeg noget, jeg har set før. Noget, jeg stadig ser i mine mareridt.
’Hvad med det der?’
’Tak skæbne.’ Hans stemme skælver. ’Det virker, som om et eller andet er snittet ind i huden.’”
”Tvunget til tavshed”, s. 21.

Linda Castillo er født og opvokset i det vestlige Ohio, USA. Her brugte den unge drengepige meget tid på en hesteryg – jo vildere hesten, desto bedre. Sin barndom husker hun således: ”Jeg voksede op i det landlige Ohio i et lille bondesamfund i den vestlige del af staten. Mine interesser som barn var heste og skriverier. Mit første job som fjortenårig var at fjerne blomsterne fra majsplanter. Når jeg ser tilbage, tror jeg at de lange, begivenhedsløse sommerdage – eller måske de lange Ohio-vintre – har spillet en rolle for udviklingen af min fantasi. Jeg havde tid til at drømme, og det gjorde jeg rigtig meget som ung.” (Rosa St. Claire: Interview with Linda Castillo, NY Times bestselling author. Examinor.com, 2012-08-31).  

Linda Castillo ville fra sin tidlige ungdom være forfatter og skrev sin første roman allerede som trettenårig. Men vejen fra drømmende teenager til feteret krimidronning har ikke været snorlige: Efter skoletiden tog hun arbejde i erhvervslivet, fordi hun ikke turde binde an med en forfatterkarriere.

Først efter tolvs års almindeligt erhvervsarbejde tog hun dog endelig i 1999 springet med sin første bog, der var af genren Romantic suspense – en romantisk spændingsroman. Da hun først havde fået hul igennem, skrev hun til gengæld i løbet af 00’erne 21 romantiske spændingsromaner og opnåede anerkendelse inden for denne genre som vinder af genrepriserne Daphne du Maurier Award, Holt Medallion, The Golden Heart og en nominering til RITA.

Om genreskiftet fra romantisk spænding til krimi, der kom efter næsten et helt årtis forfatterskab, forklarer Castillo: ”Jeg har altid haft en krimiforfatter fanget inde i mig … Mens jeg stadig skrev romantisk spænding, måtte mine redaktører fra tid til anden holde mig i kort snor. For nogle af de ting, jeg gerne ville skrive, var for eksplicitte til den romantiske spændingsgenre. En del af mine ideer hørte simpelthen bedre hjemme inden for krimigenren. Jeg havde ønsket at tage springet i et godt stykke tid, før jeg rent faktisk gjorde det ... Da jeg fik ideen til Kate Burkholder-serien, vidste jeg, at jeg havde fat i noget. Med hjælp fra min agent skrev jeg et forslag, og resten er historie.” (Joe Hartlaub: Interview: June 25, 2010. Bookreporter.com, 2010-06-25).

Castillo har siden 1985 boet i Texas med sin mand. Først i storbyen Dallas, men siden er de flyttet på landet til en ranch hvor også tre hunde, en kat i laden samt to heste er bosat.