Baggrund

Citat
””Min far sagde, at kærlighed får verden til at dreje rundt.” Jeg ved ikke hvorfor jeg siger det, lige så snart ordene har forladt min mund, lyder det tomt og åndssvagt. Catja flytter sit blik, ser direkte på mig. ”Det er løgn,” siger hun. ”Det er had, had får verden til at dreje rundt.””
”Soldater græder ikke”, s. 102.

Jesper Nicolaj Christiansen er født 17. juli 1972, og han er opvokset i den københavnske forstad Tåstrup, hvor han boede med sin mor og søster. Han påbegyndte sin skolegang i den lokale folkeskole, men skiftede i 7. klasse til Albertslund Socialistiske Lilleskole, hvor han blev præget af tidens kommunistiske strømninger. Og selvom den kommunistiske ideologi langt fra var fejlfri, appellerede fællesskabet og solidariteten til Jesper Nicolaj Christiansen, der om sin skoletid siger: ”Jeg var ikke en ubetinget fan (har altid været lidt skeptisk), men hele idéen om at ingen mobbede på skolen, at alle kendte hinanden og man hjalp hinanden, den sev alligevel ind under huden på mig og langsomt men sikkert blev jeg rød som en indianer.” (Jesper Nikolaj Christiansen: Er solidaritet mon stadigvæk et bandeord? www.jespernicolaj.com, 2010-05-13).

Jesper Nicolaj Christiansen har, siden han var ganske ung, haft en interesse for historiefortælling. En interesse der for alvor tog fart, da han arvede sin fars tegneseriesamling. Tegneseriernes blanding af billede og tekst appellerede til Christiansen, der dog stødte på en væsentlig forhindring: ”Jeg kunne desværre ikke tegne, så jeg tænkte, det næstbedste ville være at fortælle historier med levende billeder.” (Janus Andersen: Jesper Nicolaj Christiansen: Børn er jo ikke idioter. www.fortaellingen.dk, maj 2009). Udover tegneserierne er Jesper Nicolaj Christiansens anden store kærlighed film. Han har været medforfatter til en håndfuld danske film, her iblandt ungdomsfilmen ”Råzone” og familiefilmen ”Storm”.

I 2006 blev han optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur, hvor han påbegyndte det, der senere skulle blive hans debut, nemlig billedromanen ”Æblet”. Han færdiggjorde sin uddannelse i 2008 og har siden læst teologi på Københavns Universitet.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed holder Jesper Nicolaj Christiansen foredrag om sine bøger og underviser kommende forfattere i at skrive. Han har endvidere sammen med sin barndomsven Niklas Press Forlaget Mina, der udgiver filmbøger. Jesper Nicolaj Christiansen har tre børn og er bosiddende på Amager.