Jesper Nicolaj Christiansens ”Sonny Søren og spasserne” udkom i 2010. Bogen er illustreret af Tobias Enevoldsen.
Sonny Søren er på vej til Kalundborg. Det er ikke med hans gode vilje, men hans mor har lovet ham kolde kontanter for at aflægge hans stedbror en visit. Stedbroren Simon har siden et alvorligt biluheld i en ”lånt” bil boet på en institution for udviklingshæmmede.
28424590
I venteværelset på Dr. Natas’ anstalt for mentalt udfordrede møder han pigen Mona Maria, der skal besøge sin bror Helmuth. Sonny Søren og Mona Maria finder hurtigt ud af, at Dr. Natas ikke har rent mel i posen, og at han ikke tilbyder meget behandling til de udviklingshæmmede. Den gode doktor planlægger i stedet at overtage verdensherredømmet ved hjælp af sin tossehær, som han har udstyret med AK-47’ere. De eneste, der kan forhindre katastrofen, er Sonny Søren og Mona Maria. Udstyret med håndmikser, grøntsagsknive og en proptrækker går antihelten Sonny Søren til modangreb og får for en stund afværget den dæmoniske doktors planer.
”Sonny Søren og spasserne” er en splatterhistorie, der benytter sig af de for genren typiske virkemidler. Der er masser af blod, lemlæstelse og rappe replikskifter. Hovedpersonen Sonny Søren er ikke i egentlig forstand en helt, men nærmere det modsatte. Det man kan kalde en antihelt. Han besidder ingen af de traditionelle heltekarakteristika som for eksempel uselviskhed, medmenneskelighed eller et rent hjerte. Sonny Søren tænker kun på, hvad der er godt for Sonny Søren.
Handlingen er præget af et højt tempo, hvilket betyder, at man som læser drives frem i fortællingen. Der er ganske få pauser uden action, men de er til gengæld placeret, så spændingsniveauet strækkes til det yderste. Teksten suppleres af illustrationerne, der visse steder er paneler, som det kendes fra tegneserier og andre steder er integreret i selve teksten, for eksempel i form af en skudsalve. Denne måde at anvende illustrationerne på er med til at lette læseoplevelsen.