Baggrund

Citat
”Mareridtene – som ikke var fremmede for mig før Spillet – plager mig, hver gang jeg sover. Men det gamle mareridt om min far, der bliver blæst i smadder nede i minen, kommer sjældent. I stedet oplever jeg forskellige udgaver af det, der skete i arenaen”.
”Løbeild”, s. 59.

Suzanne Collins blev født 1962 i Hardford, hovedstaden i den amerikanske delstat Connecticut. Grundet faderens arbejde i det amerikanske luftvåben flyttede familien meget, og ikke mindst en udstationering i Bruxelles gav væsentlig inspiration til det senere forfatterskab. Her boede familien, ifølge et interview på Gyldendals hjemmeside, i et stort hus uden fjernsyn men med masser af bøger (www.gyldendal.dk/forfattere/suzanne-collins). William Golding, George Orwell og Madeleine L’Engle var blandt de forfattere, som den unge Collins hev ud af boghylderne i disse år – og som, sammen med faderens tjeneste i Vietnam-krigen, tidligt har introduceret Collins for krigens rædsler og leveret inspiration til den romanserie, som senere gjorde hende berømt.

Da familien vendte tilbage til USA, påbegyndte Collins high school på Alabama School of Fine Arts. Her antændtes en interesse for drama, som i 1985 udmøntede sig i en uddannelse som dramatiker og telekommunikatør ved Indiana University. Få år efter supplerede hun med en uddannelse som manuskriptforfatter ved New York University.

Uddannelsen førte hende til fjernsynsmediet, hvor Collins i 1991 blev tekstforfatter for en række børneudsendelser, bl.a. for mediegiganten Nickelodeon. I forbindelse med dette arbejde mødte hun børnebogsforfatteren James Proimos, som inspirerede hende til selv at kaste sig over litteraturen.

I 2003 udkom Suzanne Collins’ litterære debut, ungdomsromanen ”Gregor and the Overlander”, som blev startskuddet på en yderst aktiv forfatterkarriere. Collins fulgte herefter årligt op med yderligere fire bøger om Gregor. Romanserien var en pæn succes i USA, men det var først med sit næste projekt, at Suzanne Collins indskrev sig endegyldigt på den litterære stjernehimmel.

”The Hunger Games” udkom i 2008 og blev en kæmpe succes. De to følgende bind i trilogien udkom i 2009 og 2010, og siden da har Suzanne Collins været en fast del af bestsellerlister over hele kloden. Lions Gate Entertainment var hurtig til at købe filmrettighederne, og Suzanne Collins har selv skrevet manuskript til de tre film, hvoraf den første i 2012 markerede sig som en af alle tiders største biografsucceser.

Suzanne Collins bor i dag i Newtown, Connecticut med sin mand og to børn.