Baggrund

Bjarne Dalsgaard Svendsen, forfatter og oversætter, debuterede i 1993 med science fiction-romanen Rejsen til det ukendte. Året efter udkom gyser- eller horrorromanen Øksens magt, som faktisk er skrevet før Rejsen til det ukendte. Et par nøgleord for forfatterskabet er spænding, skræk og humor.

Forfatteren bor i Højbjerg ved Århus sammen med sin kone og deres to katte, Pusse og Buller. Bjarne Dalsgaard Svendsen er et overordentlig belæst og vidende menneske, hvis yndlingslæsning spænder fra Astrid Lindgrens Mio, min Mio over H.C. Andersens fortællinger og Stephen Kings rædselsroman ”The Shining” til F.M. Dostojevskij og Franz Kafka.

Bjarne Dalsgaard Svendsen, der er opvokset i den lille by Svinsager, er uddannet journalist, men har i tidens løb bl.a. læst teologi og arbejdet som nodetegner. Forfatteren har dog altid vidst at han ville skrive.

Gennem det hidtidige forfatterskab løber hovedtemaerne angst og venskab . Personerne i Bjarne Dalsgaard Svendsens bøger er som regel unge fyre, der kommer på eventyr. I horrorhistorierne konfronteres personerne med overnaturlige rædsler, men hvis venskabet og viljen til at erkende og berejse det indre mørke er tilpas stærke, kan monstrene holdes på afstand.