Baggrund

Citat
”Forsigtigt puttede Anton madpakken ned i en pose. På vej hen mod trappen fik han et sidste glimt af Mors havfruekjole. Den lå smidt over en stol og lignede halen af en kæmpefisk. Hendes tang og brystebeholder var der også. Anton kunne stadig huske, hvordan det så ud, da hun stod med Antonio Gekko midt i køkkenet og havde det hele på. Han var overhovedet ikke i tvivl. Han skulle bare væk (…).”
”Dig, mig og lama”, s. 58.

Lars Daneskov blev født i 1963 i Vejle, hvor han også er opvokset. Ungdomsårene gik med at spille i et Malurt wanna-be-band, for Lars Daneskov ville gerne være Vejles Michael Falck (forsanger og guitarist i bandet Malurt). Lars Daneskov var med egne ord hverken god til at tegne eller male som barn, så han skrev en masse historier, og han valgte senere at uddanne sig til journalist, netop fordi han godt kunne lide at skrive. Fra 1989 til 2003 var han radiovært på P3-programmerne ”Kronsj” og ”Strax”, og senere blev han tv-vært på TV2-programmerne ”Eleva2eren”, ”Jeopardy” og ”Go’ Aften Danmark”. Fra 2008-2010 var han konsulent i DR Medier. I 2010 blev han forlagschef i afdelingen for børnebøger på Politikens Forlag. I 2013 vendte han tilbage til DR og blev ansat som kanalredaktør på P4.

Han har skrevet i alt 13 bøger, deraf flere ungdomsromaner og fem børnebøger. Blandt voksenbøgerne kan nævnes ”Far på færde – til manden der har alt, især børn” (2005). Lars Daneskov er selv far til fire, og hans eget ønske om flere positive morgenstunder med børnene gav ham inspirationen til at skrive ”Godmorgenhistorier” (2008). Ifølge hans eget udsagn er skriveriet en hobby, han har i stedet for at spille golf eller PlayStation. Han havde ikke planlagt, at bøgerne om Anton skulle være en serie, men han havde lyst til at arbejde videre med det univers.

Lars Daneskov siger i et interview om sine erfaringer med at skrive for børn: ”Med børn er der kontant afregning, og man kan se, hvis de keder sig eller bliver virkeligt glade for noget. Og så kan man bruge fantasien meget vildere end i en voksenbog, fordi voksne altid helt kedeligt insisterer på, at ting skal være realistiske og kunne lade sig gøre.” (Anja Bernth: Valby er en provinsby, der er flyttet hjemmefra. Valby Bladet, 2014-06-20).

Lars Daneskov er inspireret af forfattere som Ole Lund Kirkegaard, Astrid Lindgren, Bjarne Reuter og Kim Fupz Aakeson, og han vil selv gerne skrive børnebøger, der er sjove, men som også vækker til eftertanke.