Bella-serien

Serien om hunden Bella og dens ejer, den lille pige Sine, er skrevet af Per Østergaard og er udkommet siden 2004. Billederne er blandt de mest enkle, Dickmeiss har lavet. Mundene er hurtige streger, og Sines næse er en lille rund og aflang bue. Øjenvipperne er tydeligt markerede, som lange sorte streger i det åbne ansigt.

29784639

Historierne om Bella er det letteste niveau i Dingo-serien med kun få hovedsætninger på hvert opslag. Der er mange dyr med i illustrationerne, især fugle og insekter, selv om de ikke nævnes i teksten. På et af billederne er en fugl udstyret med flyverhjelm og -briller, men ellers holder illustrationerne sig inden for det realistiske univers.

Historierne handler om at gå med aviser eller at lege i landmandens mark, ukomplicerede begivenheder fra hverdagen, som illustrationerne skildrer på en overskuelig og humoristisk måde. Enkelt og letgenkendeligt, hvilket vidner om en rutineret tegner, som tilmed arbejder hurtigt uden dog at give afkald på et personligt billedsprog: “Men man skal heller ikke bruge for meget tid på at få det til at ligne, for pointen er også, at man skal tegne en bil sådan, som man forestiller sig, den ser ud. Så det bliver et symbol på bilen.” (Steffen Larsen: Den grønne mand. Interview i Børn & Bøger, nr. 6, 2002).