Otto Dickmeiss

Artikel type
illustratorer
journalist Marianne Eskebæk Larsen. Opdateret af cand.mag. René Hjelm, iBureauet/Dagbladet Information. 2005.
Main image
Dickmeiss, Otto
Foto: Lars Helsinghof Bæk

Indledning

Mennesker med store hoveder og små kroppe. Det er noget af det første, man lægger mærke til hos illustrator Otto Dickmeiss. Ser man nærmere efter, opdager man, at det overvejende er børn, der må bære rundt på store hoveder. Og det hvad enten de har sørgmodige øjne, som i teksterne af Louis Jensen og H.C. Andersen, eller store grinende munde, som i billedbogen af Kim Fupz Aakeson.
En stor del af Otto Dickmeiss’ produktion består af illustrationer til Gyldendals letlæsningsbøger, Dingo-serien. Med en sød og næsten naivistisk streg iscenesætter han hverdagen og fantasien på humoristisk vis. Dickmeiss har dog især slået sit navn fast som en kompetent fortolker af H.C. Andersens eventyr, et hverv som traditionelt har talt nogle af de mest betydningsfulde illustratorer i Danmark. Her lader Dickmeiss surrealismen blomstre i støvede farver og fine penselstrøg, hvilket resulterer i sødmefyldte, men også foruroligende billeder.

 

52966914

Blå bog

Født: 26. august 1969 i Tarm.

Uddannelse: Illustrator, Danmarks Designskole, 1992.

Debut: Billedbogen Rokketand. Gyldendal, 1999.

Litteraturpriser: Arbejdslegat fra Kunststyrelsen, 2004. Årets Bedste Bogarbejde inden for genren børnelitteratur, 2008. Kulturministeriets Illustratorpris 2006 og 2013.

Seneste udgivelse: Wung-Sung, Jesper: Lillefingeren. Høst, 2017.

Inspiration: René Magritte og Salvador Dali.