eventyr

Line-Maria Lång

I Line-Maria Långs forfatterskab glider den barnlige og voksne tilstand sammen.

Hiromi Kawakami

Hiromi Kawakami er en af Japans mest elskede forfattere. Gennembruddet kom med den rørende ”Senseis mappe”, der blev udgivet i Japan i 2001, og i dag er hendes værker oversat til mere end 15 sprog. Romaner som ”Nakanos genbrugsbutik” og ”Hr.

Lewis Carroll

Lewis Carroll var en britisk børnebogsforfatter, filosof, matematiker, logiker og fotograf.

Genrer

Overalt hvor du vender dig, er der tekster. Fra mælkekartonen til busstoppestedet til TikTok, bombarderes vi med ord og billeder fra vi vågner om morgenen til vi går i seng om aftenen.

Charlotte Weitze

Eventyr er forstørrede billeder af livet, har Charlotte Weitze engang udtalt. Hun er blevet kaldt eventyrpigen i ny dansk litteratur og er kendt for at inddrage motiver fra folkeeventyret og væsener fra folketroen i sine fortællinger.

H. C. Andersen

Hans Christian Andersen (ofte forkortet til H. C. Andersen), har skrevet skuespil, romaner, rejseskildringer og erindringsværker, men først og fremmest er H. C. Andersen kendt og elsket for sine eventyr.

Otto Dickmeiss

Indledning

Mennesker med store hoveder og små kroppe. Det er noget af det første, man lægger mærke til hos illustrator Otto Dickmeiss. Ser man nærmere efter, opdager man, at det overvejende er børn, der må bære rundt på store hoveder.