eventyr

Brødrene Grimm

Askepot, Snehvide, Rødhætte, Tornerose og Hans og Grete. Klassiske folkeeventyr, som både børn og voksne kender, og som var mundtligt overleveret, indtil det tyske brødrepar Jacob og Wilhelm Grimm indsamlede og nedskrev dem i begyndelsen af 1800-tallet.

Line-Maria Lång

I Line-Maria Långs forfatterskab glider den barnlige og voksne tilstand sammen.

Hiromi Kawakami

Hiromi Kawakami er en af Japans mest elskede forfattere. Gennembruddet kom med den rørende ”Senseis mappe”, der blev udgivet i Japan i 2001, og i dag er hendes værker oversat til mere end 15 sprog. Romaner som ”Nakanos genbrugsbutik” og ”Hr.

Lewis Carroll

Lewis Carroll var en britisk børnebogsforfatter, filosof, matematiker, logiker og fotograf.

Genrer

Overalt hvor du vender dig, er der tekster. Fra mælkekartonen til busstoppestedet til TikTok, bombarderes vi med ord og billeder fra vi åbner øjenene om morgenen til vi lukker dem igen om aftenen.

Charlotte Weitze

Eventyr er forstørrede billeder af livet, har Charlotte Weitze engang udtalt. Hun er blevet kaldt eventyrpigen i ny dansk litteratur og er kendt for at inddrage motiver fra folkeeventyret og væsener fra folketroen i sine fortællinger.

H. C. Andersen

H.C. Andersen er mest kendt for sine eventyr, men han har også skrevet romaner, digte, skuespil, rejseberetninger og selvbiografier.

Otto Dickmeiss

Mennesker med store hoveder og små kroppe. Det er noget af det første, man lægger mærke til hos illustrator Otto Dickmeiss. Ser man nærmere efter, opdager man, at det overvejende er børn, der må bære rundt på store hoveder.