Miranda og Bassemand

Katrine Marie Guldager er forfatter til de to bind om kattene storebror Bassemand og lillesøster Miranda fra 2003 og 2004. De to katte bor hos Kattemor, som hun benævnes i teksten, og i det ene bind sender hun dem til deres store fortrydelse på koloni. Bassemand tror fejlagtigt, at han skal slagtes, og Dickmeiss viser dette med et morsomt billede af katten skåret ud som bøffer, men med et særdeles livagtigt om end sørgeligt udtryk i ansigtet.

24910555

I det andet bind hører man om kattenes problemer med at finde ud af, hvem der skal bestemme i hjemmet. Her fantaserer Miranda bl.a. om, at alle lillesøstre kunne slå sig sammen om at bekæmpe deres storebrødre, og på billedet ser man således otte små katte tyrannisere Bassemand.

Mest bemærkelsesværdigt er, at Dickmeiss i disse bøger om Miranda har anvendt en lidt anderledes og mere neutral stilart. Kattemor har samme næse som Bella og samme form som personerne i de øvrige Dingo-bøger, men ellers er kattene og universet omkring dem tegnet mere tydeligt og mindre karikeret og uden samme naivitet som i Bella-bøgerne.