Baggrund

Citat
””Skulle I til at lave sort magi?” Hun krabber sig forbi mig og bøjer sig efter Den magiske bog, der ligger på gulvet. Det kribler i mine fingre. Jeg har lyst til at tage bogen fra hende, men i stedet bider jeg i en negl på den ene langemand. Helena slår bogen op der, hvor jeg har sat et bogmærke ind. ”Sådan ophæver du sort magi,” læser hun (...).”
”Karma og dæmoner”, s. 59.

Anne-Marie Donslund er forfatter til bøger for børn og unge, og derudover er hun børne- og ungekulturkonsulent i Odsherred Kommune og leder af Forfatterskolen for Unge på Midt- og Vestsjælland. Hun er født i 1966 i Ikast, hvor hun voksede op i et indremissionsk hjem med en tvillingebror og to andre brødre. Hendes forældre havde en bagerforretning, og i ferierne rejste familien ofte til udlandet, hvor de besøgte forskellige bagerier og smagte på kager. Som ung arbejdede hun på skolebiblioteket, og hun fik lyst til at blive forfatter, da hun var omkring 17-18 år: ”Jeg fandt ud af, at jeg kunne skabe det lykkelige ekstatiske nu ved at skrive breve og dagbog. Det var flowskrivning, for det flød bare ud af min kuglepen. Det var ligesom om, jeg opdagede en kilde inde i mig selv, og jeg vidste instinktivt, at fra denne kilde ville der komme til at flyde skrift, tekst, historier.” (Peter Henrichsen: Forfatterinterview: Anne-Marie Donslund. Kultur for unge, 2010-08-30).

Hun uddannede sig til cand.mag. i idéhistorie og æstetik & kultur fra Aarhus Universitet og forsøgte i studieårene at skrive en roman, men fik en skriveblokering. Så hun opgav forfatterdrømmen og underviste nogle år på en højskole i Sønderjylland og flyttede derefter til København. Det var en skrivekonkurrence udskrevet af forlaget Carlsen og en skriveworkshop arrangeret af samme forlag, der fik hende i gang med at skrive for børn og unge. Hun blev opfordret af Kari Sønsthagen til at søge ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur, og i 2003 udkom hendes første roman ”Saras stil”.

Anne-Marie Donslund startede forfatterlinjen på Vallekilde Højskole op, hvor hun i en årrække var leder og underviser og med til at lave litteraturfestival på højskolen. Hun er desuden medlem af satiregruppen Gerda Lyhn, Udkantsdanmark, som også tæller Charlotte Weitze, John Larsen og Nils Bugge.