Visigotens hjelm

Citat
”Laura tegnede videre på sin skitse af Alhambra. Og David stirrede ind i flammerne, imens de ventede på, at prinsen skulle finde på et svar. ”Jeg vil hjælpe jer,” sagde Ahmed endelig, ”men på én betingelse: Hvis jeg hjælper jer med at få fat i Den Gyldne Nøgle og befri jeres forældre, så skal I hjælpe mig med at finde Catalina.””
”Visigotens hjelm”, s. 83.

I 2012 udgav Lene Dybdahl ”Visigotens hjelm”, anden del i serien om tvillingerne David og Laura Reyes, som er Nøglens Vogtere. Det særlige ved den gyldne nøgle er, at den, som bærer den, kan rejse i tid. David og Laura har brugt den gyldne nøgle til at rejse gennem Retfærdighedens Port til parallelverdenen Al Andaluz, men det gik galt, og deres spanske ven Tío Pepe nåede ikke at komme med. I stedet bliver David og Laura taget til fange af sultan Boabdils onde mænd. Tvillingerne tvinges til at deltage i en tyrefægtning, hvor David bliver hårdt såret, da tyren stanger ham. Tyren springer op på tilskuerpladserne, så tribunen styrter sammen, og folk flygter i panik.

29586721

Midt i dette kaos stikker den arabiske prins Ahmed, sultanens søn, af fra sit fangenskab i den smukke have Generalife. Ahmed har siddet i husarrest som straf for, at han er forelsket i den smukke kristne prinsesse Catalina. Samtidig lykkes det Laura at flygte til hest med en bevidstløs David bagpå. Laura og David gemmer sig hos troldkvinden Consuela i bjergene i Granada. David bliver passet og plejet, indtil han er rask. Tvillingerne skal finde Visigotens hjelm, som sultan Boabdil kræver i løsesum for at frigive deres forældre. Så dukker Ahmed op hos troldkvinden. David, Laura og Ahmed får et venskab, hvor de beslutter sig for at hjælpe hinanden.

Men venskabet sættes på prøve. Tvillingerne vil bruge visigotens hjelm som løsesum for forældrene. Men hjelmen giver stærke kræfter til den, som bærer den, og Ahmed kan godt bruge sådan en hjelm, hvis han skal vinde Catalina. Sultanen holder nemlig en ridderturnering, og førstepræmien er den smukke prinsesse.

Anden del af serien foregår i samme hæsblæsende tempo som første del. Selvom bogen er en selvstændig fortsættelse, så kan det alligevel anbefales, at man har læst første del. I ”Den gyldne nøgle” var tvillingerne meget afhængige af hinanden i jagten på nøglen og flugten fra den morderiske sekt. I ”Visigotens hjelm” får de testet loyalitetsfølelsen og tilliden i det nye venskab med prins Ahmed.